Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 29.09.2018

  PREDSEDNIK VUČIĆ: FABRIKA IMI „OTVARA VRATA 21 VEKA“

  PREDSEDNIK VUČIĆ: FABRIKA IMI "OTVARA VRATA 21 VEKA"

  U industrijskoj zoni Lozni kalem, u Gradskoj opštini Niška Banja, otvorena je filipinska fabrika za elektronske auto-komponente „IMI“, koja će zaposliti 1.250 ljudi, od kojih 500 inženjera. Otvaranju fabrike od 14.000 kvadratnih metara na „Loznom kalemu“ prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao i menadžment IMI-ja na čelu sa izvršnim direktorom globalnih poslova ove kompanije Arturom Tanom, predstavnici grada, gradskih opština. Ovoj svečanosti prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale.

  Predsednik Vučić je rekao da danas otvaramo vrata budućnosti 21 veka i postajemo deo globalnih trendova. On je istakao da je ponosan na činjenicu da je posle dve godine posao na podizanju ove fabrike priveden kraju, da je već zaposleno 74 ljudi, uglavnom iz Niša i okoline, a da će ih biti i celih 1.200, uz mogućnost daljeg rasta broja zaposlenih. Vučić je posle otvaranja fabrike kazao da će pokušati da od Niša napravi regionalni ekonomski centar. „Želimo da naši ljudi rade u industrijama koje rastu. Zahvalan sam Nišlijama što su oberučke dočekali svakog investitora“, rekao je Vučić i poručio predstavnicima Imija da će uvek biti uz njih, kako bi zaposlili što više ljudi. Vučić je naveo da je u toj fabrici već počela sa radom prva linija i prvih 74 odsto radnika uglavnom iz Niške Banje i Niša. On je dodao da će proizvodi iz Imija u Nišu ići u najznačajnije kompanije širom sveta, poput Boša. „Ponosan sam što posle dve godine danas ovde stojimo u ovoj prelepoj hali“, rekao je Vučić, koji je zahvalio i bugarskim prijateljima koje je pozvao da Srbiji pomažu uvek.

  „Imiju želim dobre rezultate i da uposlite što više naših građana“, rekao je Vučić i dodao da će svi putevi, koji će biti izgrađeni, učiniti da Niš postane raskrsnica svih puteva. Predstavnici IMI-ja su istakli veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi i državi na svesrdnoj pomoći u realizaciji ovog velikog projekta i poručili da fabrika, koliko god da je moderna, ne znači ništa bez ljudi, i da će zato svi koji budu radili u ovom pogonu moći da računaju na najbolje moguće uslove rada. Izgradnja fabrike trajala je manje od godinu dana. Investicija je vredna više od 33 miliona evra, a na oko 14000 kvadratnih metara najsavremenijih pogona proizvodiće se elektronske komponente za automobilsku i industriju informacionih tehnologija u Evropi i zemljama gde IMI imaju svoje pogone i poslovne partnere.

  RTV BELAMI: OTVARANJE FABRIKE „IMI“