Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 20.11.2020

  IN MEMORIAM – Povodom upokojenja Njegove Svetosti Patrijarha Irineja, Bratislav Vučković, predsednik Gradske opštine Palilula Niš

  IN MEMPRIAM - Povodom upokojenja Njegove Svetosti Patrijarha Irineja, Bratislav Vučković, predsednik Gradske opštine Palilula Niš

  Mudrost u rečima i delima, skromnost, humanost, odmerenost, razumevanje, blagi osmeh u očima i pogled pun bistrine i razuma, velika je ostavština Patrijarha Srpskog i našeg dugogodišnjeg Niškog Vladike Irineja, duhovnika i obnovitelja hramova i manastira.

  Mudri, plemeniti ljudi žive mirno i mir, radost i sreću žele svima, tu su da ukažu na put pomirenja i pravoslavlja, jedini pravi put razumevanja. Takav je bio naš Patrijarh Srpski Irinej.

  Za svaku mudrost izrečenu, duboko utemeljenu u svaki kamen i stopu Niške Eparhije za tolike godine posvećene upravo njoj i Patrijaršiji srpskoj, sa tugom se opraštamo, ali i saznanjem da prava vera vodi takve odabrane duhovnike i ljude čistog srca u Božiji raj.

  U ime rukovodstva, svih saradnika, zaposlenih i nekadašnjih predsednika Gradske opštine Palilula i u svoje lično ime beskrajno hvala za sve učinjeno i sve što nam je tek činiti vodeći se porukama duhovnog nasleđa Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog Irineja. Bila mi je velika čast da tolike godine, prilikom saradnje u javnom životu, budem u Vašem prisustvu, učim od Vas i pratim Vaš put i savete.

  U srcu Nišlija zauvek.

  Bratislav Vučković, predsednik Gradske opštine Palilula Niš