Gradska opstina Palilula

 • OBJAVLJENO 11.09.2020

  INSPEKCIJSKI NADZOR U SUSRET NOVIM INVESTICIJAMA U PALILULI

  INSPEKCIJSKI NADZOR U SUSRET NOVIM INVESTICIJAMA U PALILULI

  U okviru aktivnosti na rešavanju problema fekalnih otpadnih voda u naselju Gradske opštine Palilula „Ledena stena“ i uređenju pružnih pravaca (Niš-Međurovo, Niš – Niška Banja), predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković primio je 11.septembra rukovodioca republičke inspekcije za poslove železnice mr Dragišu Elezovića, rukovodioca republičke inspekcije za državne puteve Sašu Draganovića i šefa sekcije za održavanja pruga Niš, Ivana Stevčića.

  U razgovoru o održavanju pružnih prelaza, uređenju pružnih pravaca, ispuštanju fekalnih voda i saradnji sa opštinom Palilula učestvovao je i šef Odseka za imovinske poslove Uprave Gradske opštine Palilula Vojkan Tričković. Delegaciju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – Sektor za inspekcijski nadzor i Železnica Srbije, predsednik opštine Palilula upoznao je sa aktuelnim problemima koji su prisutni u ovoj oblasti.

  „Najvljeno je iz Ministarstva finansija da će ovog meseca (septembar) biti raspisan međunarodni tender za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Nišu. Ovaj projekat izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda, vredan više od 50 miliona evra, već nekoliko decenija je na dnevnom redu lokalnih vlasti. Projekat obuhvata sanaciju oko 4 km postojećih kolektora, oko 20 km novih, oko 26 km nove kanalizacije u selima, pumpne stanice na mreži, izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Ciganski ključ i prečišćavanje otpadnih voda na VTP Medijana.

  Nakon što je urađena projektna dokumentacija, stekli su se preduslovi da se ovaj tender raspiše i krene sa radovima. (D.Vidojković.EKOpolis)