Gradska opstina Palilula

 • OBJAVLJENO 25.09.2020

  INVESTICIJA I REALIZACIJA PROJEKTA GRADA NA KORAK DO REŠENJA

  INVESTICIJA I REALIZACIJA PROJEKTA GRADA NA KORAK DO REŠENJA

  Da li će parterno uređenje prostora od 1,5 hektara, koji povezuje Gradsku opštinu Palilula sa Gimnazijom „Svetozar Marković“ i Domom učenika Dimitrije Tucović biti rešeno videće se uskoro. Na inicijativu direktora ustanove Dom učenika srednjih škola u Nišu Mihajla Markovića i direktora Gimnazije „Svetozar Marković“ dr Marjana Mišića, sa ovim problem oko dozvole za gradnju i saglasnosti nadležnih organa upoznat je i novi predsednik opštine Palilula Bratislav Vučković.

  Administrativna barijera, koja je stopirala realizaciju projekta Grada Niša i odobrena sredstva Vlade Republike Srbije-Kancelarije za javna ulaganja, mora se hitno prevazići, zaključak je radnog dogovora zainteresovanih strana. Predsednik Vučković najavio je da će se i ovaj problem u saradnji sa novim rukovostvom Grada Niša sagledati i konačno rešiti. Za početak, sa JKP Mediana raščišćen je deo međublokovskog prostora i uklonjen otpad.

  Gimnazija „Svetozar Marković“ je obrazovna ustanova od nacionalnog značaja a objekat Doma učenika „Dimitrije Tucović“, je u sastavu ustanove Dom učenika srednjih škola u Nišu, i radi kao internat za smeštaj učenika. Nakon renoviranja 2011.godine sada ima pet nivoa i 71 sobu, od toga su 34 trokrevetne a 37 četvorokrevetne i smešta ukupno 250 učenika.(D.Vidojković)