Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 16.08.2018

  ISPRAĆAJ NOVE GENERACIJE UČENIKA I KADETA

  ISPRAĆAJ NOVE GENERACIJE UČENIKA I KADETA

  U cilju promocije vojnog poziva i dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem. Regionalni centar Ministarstva odbrane Niš, priredio je svečanost ispraćaja nove generacije učenika i kadeta, iz nišavskog upravnog okruga, koji su iz građanstva primljeni u sistem vojnog školovanja. U ime Grada Niša, uspešan početak školovanja učenika i kadeta poželeo je gradonačelnik Darko Bulatović.

  U Srednju stručnu vojnu školu, 46. klasu Vojne gimnazije, 143. klasu Vojne akademije Univerziteta odbrane i 11.klasu Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univeziteta odbrane primljeno je i petoro mladih sa teritorije opštine Palilula Niš. Polaznicima vojnih škola i fakulteta, prigodne poklone je uručio i predsednik Gradske opštine Palilula Aleksansar Ždrale a čestitkama se pridružila i načelnica Uprave opštine Palilula Marija Brajdić. „Vojnička uniforma duboko je utkana u tradiciju i svest našeg naroda. Prelaskom na profesionalni koncept popune, tradicionalna muška institucija vojska Srbije, širom je otvorila kapije kasarni, nudeći mogućnost školovanja i zaposlenja oba pola – izjavio je načelnik planiranja pripreme za odbranu Regionalnog centra Ministarstva odbrane u Nišu potpukovnik Branislav Stojanović.

  Svečanosti su pored roditelja i prijatelja učenika-kadeta prisustvovali i predstavnici gradskih opština u Nišu, Vojne bolnice,. predsednica opštine Svrljig, predstavnik opštine Doljevac, predstavnici javnog ,privrednog sektora i brojne medijske kuće. (Foto D.Vidojković)