Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 23.12.2019

  ISPRAĆENI SRPSKI MIROVNJACI U LIBAN

  U kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu, 23.decembra priređen je svečani ispraćaj srpskim mirovnjacima koji će se pridružiti multinacionalnoj operaciji UN u Libanu (UNIFIL). Ispraćaju 161 pripadnika Vojske Srbije (pešadijske čete Treće brigade Kopnene vojske) koji će biti angažovani na očuvanju mira u toj zemlji, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

  Ministar Vulin je srpskim mirovnjacima poručio da ne zaborave da nose plavu beretku sa znakom Ujedinjenih nacija, ali i da nikada ne zaborave da nose „srpsku zastavu i srpsku uniformu“. „Vi čuvate našu zastavu i naše veliko i časno ime i oni koji su bili pre vas ostavili su vam poštovanje, naklonost, pažnju i ljubav ljudi sa kojima su radili. Ne smete da učinite ništa manje. Na vama je da sačuvate to čestito i lepo ime, da sačuvate poštovanje i ljubav koje su ostavili oni pre vas. Budite hrabri, vredni, disciplinovani, ali iznad svega vodite računa o svakome od vas.

  Da nam se vratite zdravi, uspravni, ponosni i bogatiji za jedno iskustvo“, poručio je ministar odbrane. On je komandiru pešadijske čete Milanu Kuburiću i komandiru voda za zaštitu snaga kapetanu Željku Petroviću uručio zastave Srbije, a oni su u ime kolega obećali da će sve poverene zadatke u misiji obavljati časno i profesionalno, u skladu s mandatom i zadacima misije.

  Svečanosti su prisustvovali i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zastupnik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Ilija Todorov, gradonačelnik Grada Niša Darko Bulatović, predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale, kao i predstavnici ostalih gradskih opština, Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški g. Arsenije, članovi porodica i prijatelji pripadnika koji se upućuju u multinacionalnu operaciju.(Fotografije Dragan Vidojković)