Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 10.11.2016

  IZMENOM PLANA GENERALNE REGULACIJE DO NOVIH RADNIH MESTA

  IZMENOM PLANA GENERALNE REGULACIJE DO NOVIH RADNIH MESTA

  Odbornici Skupštine Gradske opštine Palilula, na svojoj četvrtoj sednici koja je održana 10.novembra u sali Niškog kulturnog centra, nakon zaključka opštinskog veća, jednoglasno su dali pozitivno prethodno mišljenje na predlog prvih izmena i dopuna GUP-a Niša 2010-2025 na području PGR Gradske opštine Palilula-prva faza i predlog trećih izmena PGR Palilula prva faza. O pojedinostima izmene i dopune planskih dokumenata uvodne napomene je dao arhitekta Branimir Ćirić, predstavnik Zavoda za urbanizam Grada Niša. Po rečima Adriane Anastasov, predsednice Skupštine opštine Palilula na ovaj dokument nije bilo primedbi. On je veoma značajan jer preispitivanjem planskih rešenja u skladu sa novonastalim potrebama Grada Niša daje se mogućnost za uređenje i izgradnju prostora i nova investiciona ulaganja o kojima je nedavno u Nišu govorio premijer Aleksandar Vučić prilikom potpisivanja ugovora o izgradnji fabrike «Leoni». Očekuje se da samo ova investicija, za koju je polaganje kamena temeljca zakazano za decembar 2016 a početak radova avgusta 2017. uposli preko 2.200 radnika.

  I predsednik Gradske opštine Palilula, Aleksandar Ždrale, istakao je značaj zapošljavanja, posebno mladih školovanih kadrova. On je podsetio odbornike Skupštine da je do 28.novembra akcija popisa i evidencije nezakonito izgrađenih objekata na teritoriji Grada koja se ostvaruje u saradnji nadležne uprave grada sa Upravom opštine u skladu sa odredbama Zakona o ozakonjenju objekata. Predsednik Ždrale je pozvao stanovnike opštine Palilula da prijave nezakonito izgrađene objekte popunjavanjem odgovarajućeg upitnika, uz pomoć službenika opštinske uprave Palilula u kancelariji br.4. (ul.Branka Radičevića 1), Za stanovnike, koji žive na seoskom područiju opštine Palilula, podnošenje zahteva obaviće se u mesnim kancelarijama sela u koordinaciji Saveta građana. O ovoj aktivnosti i mogućnostima da građani uspešno obave sve administrativne procedure predviđene Zakonom do datog roka, po rečima predsednika opštine Palilula, obavešteni su svi građani opštine putem medija.

  U okviru odborničkih pitanja i inicijativa, zatraženo je da se okonča rekonstrukcija ulice „Marina Držića“, ukazano je na potrebu izgradnje pijace u naselju Ledena stena, zatražena je pomoć u rešavanju legalizacije stanova u ulici „Dimitrija Tucovića“. Na ovoj sednici, zakletvu je položio, odbornik Milan Marinković. (tekst-foto D.Vidojković)