Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 28.04.2016

  IZVIĐAČI I PČELICE U SUSRET VASKRSU

  IZVIĐAČI I PČELICE U SUSRET VASKRSU

  U Domu izviđača ‚,Grčka Vila“, u Gradskoj opštini Palilula, povodom Uskršnjih praznika, održano je takmičenje „Vaskršnje jaje“ koje je okupilo najmlađe članove izviđačke organizacije iz Niša ali i goste iz Zrenjanina. Domaćin ove tradicionalne aktivnosti bio je odred izviđača „Đuka Dinić“.

  Predsednik opštine Palilula Boban Džunić, u prisustvu saradnika, starešine Saveza izviđača grada Niša, otvorio je ovu manifestaciju i svim učesnicima i organizatorima čestitao najveći hrišćanski praznik VASKRS.

  Ovaj susret poletaraca i pčelica protekao je u aktivnostima koje su imale za cilj da deca kroz igru i učenje prikažu spretnost, snalažljivost u savlađivanju izviđačkih veština.

  Odred izviđača „Đuka Dinić“ jedan je od tri odreda koji rade na teritoriji opštine Palilula. Izviđači uspešno okupljaju decu i omladinu i pružaju mogućnost da ostvare svoja interesovanja. Programske aktivnosti izviđačke organizacije doprinose psihofizičkom razvoju mladih. Po rečima Ivane Jović, koordinatorke kancelarije za mlade, Gradska opština Palilula-Kancelarija za mlade, podržavaju aktivnosti izviđača. Starešina odreda „Đuka Dinić“ uručio je predsedniku opštine Bobanu Džuniću i Ivani Jović, koordinatorki kancelarije za mlade, jubilarne plakete, povodom 55. godišnjice rada odreda, (D.Vidojković)