Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 28.11.2018

  ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA OPŠTINE PALILULA

  ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA OPŠTINE PALILULA

  U Niškom kulturnom centru, 28.novembra održana je Javna rasprava o Nacrtu Odluke o budžetu Gradske opštine Palilula za 2019. godinu. Brojnim prisutnim građanima i zainteresovanim predstavnicima organizacija obratio se predsednik opštine Palilua Aleksandar Ždrale, koji je istakao: „Osnovna svrha dokumenta koji je pred vama jeste da na što jednostavniji i razumljiviji način objasni u koje svrhe se koriste javni resursi da bi se zadovoljile potrebe građana.

  Građanski budžet predstavlja sažet i jasan prikaz nacrta Odluke o budžetu opštine Palilula za 2019.godinu, koja je po svojoj formi veoma obimna i teška za razumevanje zbog specifičnih pojmova i klasifikacija koje je čine. Iako je nemoguće objasniti celokupan budžet u ovako kratkoj formi, iskreno se nadamo da ćemo na ovaj način uspeti da vas informišemo o načinu prikupljanja javnih sredstava i ostvarivanja prihoda i primanja budžeta opštine, kao i o načinu planiranja, raspodele i trošenja budžetskih sredstava.

  Kroz ovaj transparentan pristup nastojimo da unapredimo razumevanje i interesovanje naših sugrađana za lokalne finansije, a u perspektivi očekujemo i saradnju lokalne samouprave i žitelja opštine Palilula u zajedničkom postavljanju ciljeva, definisanju prioriteta i planiranju razvoja naše opštine.

  Nacrt Odluke o budžetu Gradske opštine Palilula za 2019. godinu, obrazložio je Šef odseka za finansije, imovinsko-pravne i komunalne poslove Ivan Dragišić.

  Veće Gradske opštine Palilula nakon razmatranja Nacrta i Izveštaja o sprovedenoj javnoj raspravi, utvrdiće Predlog Odluke o budžetu Gradske opštine Palilula za 2019. godinu.(Fotografije D.Vidojković)