Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 15.06.2020

  JAVNI POZIV ZA DODELU SUBVENCIJA NEZAPOSLENIMA U OPŠTINI PALILULA

  Gradska Opština Palilula i Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Niš raspisali su 15.juna javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2020.godini.

  Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje – teritorija gradske opštine Palilula Niš i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva.

  Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 250.000,00 dinara, odnosno 270.000,00 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

  Nezaposleni koji ostvari pravo na subvenciju za samozapošljavanje u obavezi je da obavlja registrovanu delatnost i po tom osnovu izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci, počev od dana otpočinjanja obavljanja delatnosti.

  Po rečima predsednika opštine Palilula, Aleksandra Ždrala, promocija programa i mera aktivne politike zapošljavanja NSZ, predviđenim Akcionim planom zapošljavanja za 2020. godinu je izuzetna prilika da se javnost blagovremeno upozna sa aktuelnim finansijskim programima i merama koje će Nacionalna služba za zapošljavanje Filijala Niš realizovati u ovoj godini, u saradnji sa Gradskom opštinom Palilula. (D.Vidojkjović)