Gradska opstina Palilula

  • latinica

  • OBJAVLJENO 13.01.2020

    KLUB „DELFIN“ PODELIO NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE

    U susret obeležavanju Nove godine po Julijanskom kalendaru, u sali na bazenima Sportskog centra „Čair“, Plivački klub za osobe sa invaliditetom „Delfin“ organizovao je prigodnu svečanost i podelu novogodišnjih paketića, koje je donirao Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.

    Prisutne je u svojstvu domaćina pozdravio trener kluba Miljan Perović, koji je istakao da „upravo ova podrška institucija i prijatelja, uz ogroman trud osoba sa invaliditetom i njihovih porodica, dovodi do sjajnih rezultata. U prisustvu članove Kluba, donatora, člana opštinskog Veća Gradske opštine Palilula Lazara Dinića, lokalnih medija, podeljeni su Novogodišnji paketići. Po rečima Jasmina Barać-Perović, Plivački klub „Delfin“ osnovan je 2009.godine na inicijativu članova Udruženja studenata sa hendikepom.

    I ovim okupljanjem članova kluba sa fizičkim invaliditetom i dece sa mentalnim hendikepom upućena je jasna poruka javnosti da su praznične radosti, briga i podrška društva veoma potrebni i ovoj populaciji stanovništva. Opština Palilula je to prepoznala i redovno podržava rad i projekte udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom.(D.V)