Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 11.09.2018

  KONSTITUISAN ODBOR SKGO ZA SISTEMSKA PITANJA I UPRAVU

  KONSTITUISAN ODBOR SKGO ZA SISTEMSKA PITANJA I UPRAVU

  Konstitutivna sednica Odbora za sistemska pitanja i upravu SKGO, kojim je predsedavala Marija Brajdić, načelnica Uprave Gradske opštine Palilula Niš održana je 11. septembra u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština u Beogradu. Na dnevnom redu Odbora bili su predlozi i komentari u vezi sa izmenama i dopunama Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, kao i komentari na Model poslovnika skupštine opštine/grada koji priprema SKGO.

  Odbor SKGO za sistemska pitanja i upravu jeste stalno radno telo SKGO za razmatranje pitanja iz oblasti sistema lokalne samouprave (posebno pitanja kao što su ustavni i zakonski položaj lokalne samouprave; uređenje sistema lokalne samouprave – organa, nadležnosti, zaštite lokalne samouprave) i funkcionisanja uprave (posebno u vezi sa: reformom rada i organizacije uprave; unapređenjem administrativnog postupanja i elektronskom upravom; javno-službeničkim sistemom, upravljanjem ljudskim resursima i stručnim usavršavanjem u lokalnoj upravi; ), kao i međuopštinske saradnje u delokrugu odbora i drugih pitanja iz oblasti koje pokriva Odbor.

  Članovi odbora u mandatu 2018-2020 su predstavnici sledećih gradova i opština: Opština Alibunar, Opština Aleksinac, Opština Gornji Milanovac, Opština Žabari, Opština Knjaževac, Opština Kovin, Grad Kragujevac, Opština Majdanpek, Grad Niš, Opština Novi Bečej, Grad Novi Pazar, Gradska opština Obrenovac (Beograd), Gradska opština Pantelej (Niš), Opština Pećinci, Opština Preševo, Opština Svrljig, Opština Ćićevac, Gradska opština Čukarica, Grad Šabac, Opština Šid. Odborom predsedava Gradska opština Palilula, Niš – načelnica opštinske Uprave Marija Brajdić a Sekretar Odboraje je Marko Tomašević.(D.V)