Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 30.01.2016

  MALI PALILULCI NA KOPAONIČKOM SNEGU

  MALI PALILULCI NA KOPAONIČKOM SNEGU

  Jedna od najsiromašnijih niških opština Palilula, pokrenula akciju da do kraja zimske sezone, svakog vikenda vodi na jednodnevni izlet na Kopaonik, najuspešnije đake iz škola sa njene teritorije, ali i svu onu decu koja nikada nisu bila na ovoj planini.

  Inicjativa čelnika Palilule predložena je i osmišljena pre mesec dana, a ovog vikenda, već treći put zaredom, na „snežne igrarije“ u pratnji nastavnika, išlo je oko pedesetak malih Palilulaca, učenika OŠ „Branko Miljković“.

  -Stvarno se radujem jer nikada do sada nisam bila na snegu van svog grada, a posebno mi je drago što ću ovaj moj prvi ovakav izlet provesti sa svojim drugarima iz škole, priča vidno uzbuđena Ana, učenica 5 razreda, koja je na mesto okupljanja, kako kaže došla mnogo pe 6 časova, za kada je bio zakazan polazak.

  Iako većina njih ne zna da skija, sankanje, grudvanje i klizanje trajalo je čitav dan do prvog sumraka, naravno uz pauze za okrepljenje koje su njihovi nastavnici zajendo sa čelnicima opštine pripremili za put. Osim školskog osoblja u pratnji, o bezbednosti dece svakog vikenda brine i prvi čovek Palilule, koji, kako navode, zajedno sa njima provodi dan na „Kopu“.

  -Smatram da je jako bitno da motivišemo decu na svaki mogući način, ali da omogućimo onima da koji nemaju možda mogućnost da sami odu, pokažemo Kopaonik i da budu zajedno sa drugarima, i upravo je to i cilj naše akcije, tvrdi Boban Džunić, predsednik GO Palilula, i dodaje da bez obzira na to što imaju najslabije punjenje opštinske kase, briga o deci i ugroženim kategorijama mora da bude na prvom mestu svima.

  Iz opštine najavljuju da će „vikend za mlade Palilulce“ trajati do kraja marta, samo još, kako kažu, da ih vreme posluži. Nikola Marković