Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 19.02.2016

  MINI PIJACA U DELIJSKOM VISU – POČETKOM MARTA

  MINI PIJACA U DELIJSKOM VISU - POČETKOM MARTA

  Predsednik Gradske opštine Palilula, Boban Džunić, sa saradnicima, obišao je lokaciju u ulici „Dragutina Matića“, gde se odvijaju radovi na izgradnji nove pijace u naselju Delijski vis.

  Zemljani i podzemni radovi na izgradnji mini pijace su završeni. Sledi postavljanje tezgi, a sve bi trebalo da bude završeno u prvoj polovini marta meseca, izjavio je neovinarima predsednik opštine Palilula. Ovaj projekat, vredan dva miliona dinara ostvaruje se u saradnji sa JKP “Tržnica“ Niš i deo je aktivnosti opštine na poboljšanju kvaliteta života stanovnika Palilule. Završetkom pijace, ispunićemo zahteve i žitelja ovog dela opštine koji su tražili pogodno mesto za prodaju svojih proizvoda, naglasio je Boban Džunić.

  Po rečima Nenada Stanića, predsednika Mesne kancelarije „Delijski vis“, u ovom delu naselja ima puno stambenih zgrada u kojima živi pretežno stanovništvo srednjeg doba. Izgradnjom mini pijace, poboljšaćemo kvalitet ponude i olakšati nabavku poljoprivrednih proizvoda. U cilju promocije novog uslužnog prostora, prvih mesec dana prodavci neće morati da plaćaju korišćenje tezgi.

  Radove na izgradnji mini pijace u naselju Deliski vis, koje je najveće u opštini Palilula, finansira Gradska opština Palilula. Uskoro se očekujue i uređenje prostora za pijacu i u naselju „9.maj“.(D.Vidojković)