Gradska opstina Palilula

 • OBJAVLJENO 31.07.2021

  7.MORAVSKA REGATA U SPOMEN NA UČITELJA VIDENA JOVANOVIĆA

  7.MORAVSKA REGATA U SPOMEN NA UČITELJA VIDENA JOVANOVIĆA

  U forsiranju reke Južne Morave na 7.Moravskoj regati „Učitelj Viden Jovanović“ nadmetalo se petnaest posada. Najuspešnija je bila posada – Naš jug „9.maj“, kojoj je i pripao pobednički pehar. Drugo mesto i pehar osvojila je posada 63.padobranmske brigade a treće posada Moravski brzaci-ekipa1. Zapažen nastup imale su i posade Elektrodistribucije Niš, Udruženja EKOfišing, Južne Morave Sportskog društva JKP Medijane.

  Odato je priznanje i najmlađem učesniku Regate, učeniku Mihajlu Nikoliću. Na završnoj svečanosti u selu Lalinac. predsednik opštine Palilula Bratislav Vučković pohvalio sve učesnike i organizatore Regate i zahvalio organizacijama i ustanovama na podršci: Savetu građana sela Lalinac, Safdari klubu Niš, Udruženju „EKO fišing“, Udruženju ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša, Domu zdravlja Niš, predstavnicima medija, koje su doprinele uspešnoj pripremi, realizaciji i promociji ove jedinstvene sportsko rekreativne manifestacije. Posadama regate i ekipama u pripremanju riblje čorbe predsednik opštine Palilula, uručio je zahvalnice i pehare. Svim učesnicima ove manifestacije zahvalio je i sin učitelja Videna, Goran Jovanović.

  Gradska opština Palilula ustanovila je 2014.godine održavanje manifestacije Moravska regata -„Učitelj Viden Jovanović“ na Južnoj Moravi u spomen na hrabrog učitelja Videna Jovanovića. Njegova velika žrtva i posle 23.godine se u opštini Palilula pamti. Utopio 12. juna 1998. spasavajući svog učenika Mladena Pejčića iz Vlasinskog jezera. koji je upao u vrtlog jezera.(tekst-fotografije, D.Vidojković, EKOpolis)

  TV ZONAplus: ODRŽANA SEDMA MORAVSKA REGATA