Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 24.02.2019

  “MOZAIK“ U KOLU SA POZNATIMA U HUMANOJ MISIJI

  “MOZAIK“ U KOLU SA POZNATIMA U HUMANOJ MISIJI

  Pod motom “igrajmo srcem za mališane Dečije hemato-onkološke klinike“, Anasambl narodnih igara i pesama “Mozaik”, uz podršku Grada i Gradske opštine Palilula, održaće 10.marta u velikoj sali Doma Vojske humanitarni koncert. Sa igračima “Mozaika” zaigraće i poznate ličnosti iz grada. Uz grupu veterana igraće novinari, zaposleni u gradskoj upravi, većnici gradskih opština, lekari, direktori javnih preduzeća, sekretari gradskih sekretarijata, sportisti. Iz opštine Palilula ovom projektu priključile su se, načelnica opštinske Uprave Palilule Marija Brajdić, šefica odborničke grupe SNS i članica ženske odborničke mreže Jadranka Kocić.

  Za „poznate ličnosti iz grada“ pripremamo posebnu koreografiju koja neće biti komplikovana i koju će odigrati na koncertu sa našim najstarijim igračima po stažu tako da će im i oni biti podrška, kaže Marjan Zdravković, umetnički rukovodilac ansambla. Priključio nam se i poznati niški humanitarac – arhitekta Hadži Ivan Redi koji će se na koncertu obratiti publici”. „Radujem se koncertu koji će se održati 10. marta i pozivam naše sugrađane da posetom i kupovinom karte postanu deo ove humanitarne akcije, kaže Marija Brajdić. Početkom februara krenulo se sa treninzima kako bi se koreografija uvežbala.

  U sali Oficirtskog doma zabeležili smo deo „radne atmosvere“ koju vam prenosimo. “Pripremio sam koreografiju kojom ćemo predstaviti kola iz sele Srbije. Tu je nezaobilazni “moravac”, potom “užičko kolo”, zatim jedno kolo iz Šumadije, a sve će se završiti “bugarkom”, kaže Marjan Zdravković, umetnički rukovodilac ansambla. “Moram da priznam da sam, ali i nisam, iznenađen sa koliko lakoće oni koji prvi put igraju uče korake. To je i razumljivo jer su sa nama iz humanitarnih razloga i žele da pomognu, a kada je humanost u pitanju naš narod to pokazuje na najbolji način”.(Fotografije i video klipovi Dragan Vidojković, EKOpolis)