Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 09.04.2021

  NA BULEVARU HEROJA SA KOŠARA OTKRIVENA SPOMEN PLOČA

  NA BULEVARU HEROJA SA KOŠARA OTKRIVENA SPOMEN PLOČA

  Grad Niš odao je počast herojima najvažnije bitke u modernoj istoriji Srbije – bitke na Košarama postavljanjem spomen ploče u njihovu čast. na dan kada je zvanično počela najteža borba tokom NATO agresije.

  Ceremonija otkrivanja spomen ploče u čast heroja bitke sa Košara, održana je 09. aprila, 2021. na istoimenom bulevaru (Bulevar heroja sa Košara), koji spaja Bulevar 12. februar i Bulevar Nikole Tesle.

  Bulevar je dobio ime na inicijativu Darka Anđelkovića jednog od boraca sa Košara. I upravo gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, zajedno sa Anđelkovićem otkrila spomen ploču. Prisutnima se obratio i proslavljeni komandant, general-pukovnik u penziji Vladimir Lazarević,

  Ovom događaju prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković.

  Svečanost otkrivanja spomen ploče održana je u prisustvu predstavnika boraca sa Košara, gradonačelnice Dragane Sotirovski sa saradnicima, predsednika Skupštine Grada Niša Bobana Džunića, komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, general-pukovnika u penziji Vladimira Lazarevića, Ambasade Rusije, načelnika Policijske uprave Niš Slaviša Virijevića, predstavnika BIA-e, Žandarmerije, Padobranske jedinice, boračkih udruženja, predstavnika gradskih opština i Niške eparhije.(fotografije D.V)