Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 11.02.2021

  NA EVROPSKOM PUTU PROJEKTI POVEZUJU OPŠTINE U REGIONU

  NA EVROPSKOM PUTU PROJEKTI POVEZUJU OPŠTINE U REGIONU

  Delegacija opštine Aerodrom, Grada Skoplja nalazi se u dvodnevnoj poseti Gradskoj opštini Palilula Niš. Predstavnike ove opštine u Republici Severna Makedonij, koja je osnovana 2005.godine i ima oko 80.000 stanovnika, primio je predsednik opštine Palilula Bratislav Vučković.

  On je sa gradonačelnikom opštine Aerodrom Zlatkom Marinom i članovima delegacije iz Republike Severna Makedonija, predsednicom Saveta opštine Aerodrom, Ivanom Cvetkovskom, rukovodiocem Sektora za poslove Gradonačelnika, Aleksandrom Đorđievskim i direktorom Javnog preduzeća za upravljanje sa razvojnim projektima opštine Aerodrom, Vladimirom Stevkovim, u prisustvu rukovodstva, Skupštine, opštinskog Veća i Uprave opštine Palilula, organizovao dva radna sastanka. Na radnim sastancima koji su zbog epidemiološke situacije održani u sali hotela „Tami“ 11.februara razgovaralo se o mogućnostima saradnje na većenm broju projekata, razmeni iskustva, bratimljenju opštine Aerodrom sa opštinom Palilula.

  Po rečima domaćina, predsednika Bratislava Vučkovuića iskazano je i interesovanje gostiju za susretom sa gradonačalnicom Grada Niša Draganom Sotirovski, Gosti iz Republike Severna Makedonija, drugog dana boravka u Nišu, prisustvovaće sastanku u prostorijama Gradske opštine Palilula, polaganju venaca u Logoru na Crvenom Krstu, obići će Spomen park „Bubanj“ i promociji knjige u Niškom kulturnom centru.

  Opština Aerodrom, po rečima gradonačelnika Zlatka Marina, nedavno je promovisala u javnosti četvorogodišnju stratešku platformu za lokalni ekonomski razvoj 2021-2025 pod motom ′′ Aerodrom – prva opština sa evropskom zastavom“. Platforma obuhvata dvadesetak evropskih razvojnih projekata za čistu životnu sredinu, bolje urbani život i razvoj ruralnih delova seoskih područja opštine Aerodrom. Saradnja sa niškom opštinom Palilula otvara nove mogućnosti razvoja na evriopskom putu. (Tekst-foto D.Vidojković)