Gradska opstina Palilula

 • OBJAVLJENO 22.06.2022

  NACRT ODLUKE O JAVNIM RASPRAVAMA GO PALILULA

  U okviru projekta „Javne rasprave za javne poslove i dobre odluke – gradimo Otvorenu upravu kroz izgradnju poverenja i učešće građana“, a koji je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative, Media i reform centar Niš i Gradska Opština Palilula partnerski rade na izgradnji poverenja kroz proces donošenja Odluke o javnim raspravama sa paratećim dokumentima.

  Odluka o Javnim raspravama je kreirana kroz konsultacije u učešće fokus grupa-predstavnika poslovne zajednice, medija i organizacija civilnog društva, a dodatno su osim Odluke o javnim raspravama urađeni i prateći dokumenti: a) Instrukcija o sprovođenju procedure za informisanje stranaka o postupcima koji su u toku pred upravom GO Palilula i za informisanje građana o promeni lokalnih propisa i b) Program javne rasprave. Gradska opština Palilula stavlja na javnu raspravu Odluku o javnim raspravama po Programu javne rasprave, a koja bi trebalo da traje u periodu od 22. juna do 15 jula 2022.godine.

  Javno čitanje nacrta Odluke biće održano dana 19. jula 2022. godine u periodu od 10 – 12 časova u velikoj sali Niškog kulturnog centra na adresi ul. Stanoja Bunuševca bb, 18000 Niš, a javna rasprava produžava do petka 22. jula.

  Odluka o javnoj raspravi
  Pismo predsednika GO Palilula
  Program javne rasprave