Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 28.12.2016

  NAJUSPEŠNIJI MLADI PALILULCI U KALENDARU OPŠTINE!

  NAJUSPEŠENIJI MLADI PALILULCI U KALENDARU OPŠTINE!

  Po tradiciji Gradska opština Palilula Niš je pripremila KALENDAR sa fotografijama najboljih učenika i studenata, koji se školuju u obrazovnim ustanovama na teritoriji opštine Palilula. Prijem najboljih i promocija kalendara održan je u Niškom kulturnom centru.

  Najbolje učenike i studente, kao i predstavnike obrazovnih ustanova, pozdravio je Aleksandar ŽDRALE, predsednik Gradske opštine Palilula. „Deveti put za redom, ostvarili smo ideju da se najbolji učenici škola i studenti fakulteta, koji se školuju na teritoriji Gradske opštine Palilula, nađu na originalnom opštinskom Kalendaru za 2017.godinu „NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA.

  Nakon pozivnog konkursa dobili smo imena 197 najboljih učenika i studenta. Oni su ovde danas sa nama ali i na stranicama našeg kalendara, istako je u pozdravnoj reči predsednik opštine. Gradska opština Palilula, u svojoj Strategiji razvoja značajan prostor je posvetila povezivanju obrazovanja, nauke i lokalne samouprave. Ova aktivnost je usmerena, pre svega, na unapređenju i reformisanju rada u osnovnim i srednjim školama i na fakultetima sa područja Palilule, edukaciji i usavršavanju zaposlenih i nezaposlenih kadrova, negovanju naučnog podmlatka, razmeni naučnih i stručnih informacija.

  Drage kolege, čestitam Vam predstojeće Novogodišnje i Božićne praznike i želim puno uspeha u obrazovanju i životu, naglasio je u pozdravnoj rećči Aleksandar Ždrale. Fotografije opštinskog kalendara za 2017. su nastale u autentičnom ambijentu opštine Palilula i delo su Dragana Živkovića, tv snimatelja i umetničkog fotografa.(EKOpolis, D.Vidojković)