Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 16.01.2019

  NASTAVAK USPEŠNE SARADNJE: DOM ZDRAVLJA NIŠ I GRADSKA OPŠTINA PALILULA UNAPREĐUJU SISTEM ZDRAVSTVENE ZAŠTITE

  NASTAVAK USPEŠNE SARADNJE: DOM ZDRAVLJA NIŠ I GRADSKA OPŠTINA PALILULA UNAPREĐUJU SISTEM ZDRAVSTVENE ZAŠTITE

  U Gradskoj opštini Palilula, predsednik opštine Aleksandar Ždrale razgovarao je sa rukovodstvom Doma zdravlja Niš na čelu sa direktorom prof.dr Miloradom Jerkanom o ostvarivanju zdravstvene zaštite građana u opštini. Ocenjeno je , da je su brojne aktivnosti i uzajamna saradnja bile na visokom nivou. Gradska opština Palilula prostire se na teritoriji koja obuhvata gradsko područje i 15 sela sa oko 80.000 stanovnika.

  Dom zdravlja Niš pruža svoje usluge i brine o zdravlju celokupnog stanovništva opštine u 11 svojih objekata (Zdravstvena stanica Bubanj, Zdravstvena stanica Novo Selo, Zdravstvena stanica Crvena Zvezda, Zdravstvena stanica Ledena Stena, Zdravstvena stanica Gabrovac, Zdravstvena ambulanta Delijski Vis, Zdravstvena ambulanta Donje Međurovo, Zdravstvena ambulanta Gornje Međurovo, Zdravstvena ambulanta Milka Protić, Zdravstvena ambulanta Čokot, Kućno lečenje „Rajićeva“). U ovim objektima radi visokoedukovan zdravstveni kadar: 37 lekara različitih specijalnosti za koje se opredelilo 28 587 osiguranika. Sa Gradskom opštinom Palilula Dom zdravlja Niš neguje dobru saradnju u svim segmentima, pri organizovanju javnih promocija zdravlja i zdravih stilova života, prevencije bolesti i akcija u kojima su zdravstveni radnici Doma zdravlja Niš išli u susret korisnicima.

  U toku protekle godine zajedničkim snagama organizovane su akcije „Približimo se pacijentima“, „Zdravlje za sve“, „Otvorena vrata“, „Bazar zdravlja“. Medicinske ekipe Doma zdravlja Niš bile su podrška na raznim sportskim manifestacijama koje je organizovala Gradska opština Palilula. Jedna od tih manifestacija je Moravska regata koja je organizovana juna 2018.godine. Na sastanku menadžmenta Doma zdravlja i rukovodstva opštine Palilula je dogovorena saradnje i zajednička aktivnost i u 2019. godini, (D.Vidojković)