Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 30.03.2018

  U ŠKOLI SA DOMOM UČENIKA „BUBANJ“ ODRŽANA JE 8.NAUČNO-PRAKTIČNA KONFERENCIJA

  U ŠKOLI SA DOMOM UČENIKA „BUBANJ“ ODRŽANA JE 8.NAUČNO-PRAKTIČNA KONFERENCIJA

  I ove godine brojni učesnici 8.Naučno-praktična konferencija, koja je održana u Školi sa domom učenika „Bubanj u Nišu, razmenilo je iskustva i znanja, sa akcentom, na oštećenje sluha, govora i vida kod mališana i na njihov disharmonični razvoj. Pored naših stručnjaka iz otorinolaringologije, psihijatrije i drugih oblasti, u radu ovogodišnje konferencije, učestvovali su i gosti iz Regiona.

  Učesnike Konferencije je u ime Gradske opštine Palilula pozdravila Marija Brajdić načelnica Uprave opštine. Ponosni smo što u Gradskoj opštini Palilula imamo ustanovu koja već 65.godina, uspešno ostvaruje obrazovnu i vaspitnu misiju. Gradska opština Palilula se zalaže da ove vrednosti demokratije, tolerancije i poštovanja različitosti, imaju stalnu podršku šire društvene zajednice – istakla je Brajdićeva. Primenom inkluzivnog obrazovanja u našem društvu, koje sagledava obrazovanje uvažavajući različita svojstva učenika i koje je prilagođeno svakom učeniku, još više ističu rezultate i važnu ulogu Škole sa domom učenika „Bubanj“.

  Škola sa domom učenika „Bubanj“ osnovana davnih pedesetih godina (1953. godine) danas je moderna ustanova koja primenjuje savremena tehnička sredstva i metode u tretmanu osoba sa mnogim poremećajima i smetnjama u razvoju i primer je dobre prakse. u Regionu. Po rečima direktorke Snežane Čarapić, Škola „Bubanj“ je proteklih godina uložila dosta truda i sredstava da stvori adekvatne uslove za izvođenje nastave u srednjoj školi, a posebno za izvođenje praktične nastave. Da bi deca naučila govor i jezik, stekla osnovno obrazovanje stara se i 20 nastavnika defektologa.(D.Vidojković, EKOpolis)