Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 23.11.2018

  KAMEN TEMELJAC ZA NAUČNO TEHNOLOŠKU PARK

  KAMEN TEMELJAC ZA NAUČNO TEHNOLOŠKU PARK

  Na Gradskom polju, na platou pored Elektronskgo fakulteta, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, direktorka Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negreć i rektor niškog Univerziteta prof.dr Dragan Antić, postavljanjem kamena temeljca, označili su početak izgradnje Naučno-tehnološkog parka površine 14.000 kvadrata.

  Među brojnim zvanicama, ovom svečanopm činu, prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale. Ova investicija vredna oko 10 miliona evra uz dodatnih milion evra namenjenih za opremu, čini jedinstvenu celinu sa inovacionim centrom na Univerzitetu i Start-ap centrom na Elektronskom fakultetu. Biće to jedini tehnološki park koji će u startu dobiti kvalitetnu i savremenu opremu za inovativna istraživanja. Izgradanja počinje sada, a završava se za 14 meseci“, kazao je Šarčević. Prema njegovim rečima ulaganja u naučno-tehnološke parkove u Nišu, Beogradu i Novom Sadu dostižu 100 miliona evra. „Spona obrazovanja, nauke i privrede, dovodi do one srećne kombinacije da su tehnološka znanja u funkciji razvoja društva tako da mladi svoju šansu vide ovde“, naglasio je ministar Šarćević.

  Direktorka Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre istakla je na polaganju kamena temeljca da ta banka podržava odluku Vlade Srbije da ulaže u nauku i istraživanja da bi oni koji su najvredniji, najpametniji i najškolovaniji ostanu u zemlji i doprinesu da postane lider u regionu. (Foto.Dragan Vidojković)

  RTV Belami: Položen kamen temeljac za izgradnju Naučno – tehnološkog parka