• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

ПОЧЕТАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ ФАБРИКЕ КРАНОВА „ПАЛФИНГЕР“ У НИШУ

Autor:

У присуству председника Републике Србије Александра Вучића, министара Владе Републике Србије, аустријског амбасадора и менаџмента аустријске компаније, градоначелнице Ниша и председника Скупштине Града Ниша, привредника, председника Градске општине Палилула у уторак 12.септембра обележен је почетак радова на изградњи фабрике Палфингер у Нишу, у индустријској зони на територији Градске општине Палилула.

Планирано је да фабрика, чија инвестиција износи 34,5 милиона евра, почне са радом у 2024.години, а да до 2027. године буде отворено 375 радних места. „Ово ће да буде фабрика, а ми већ разговарамо о томе да направимо и развојно-истраживачки центар, што је за наш важно, јер ће се ту ангажовати много успешних младих људи. Кад имате индустрију, онда имате све. А управо су индустрија и рударство и подигли ову земљу и тиме ћемо обезбедити веће пензије и плате и бржи раст“, рекао је председник Вучић и додао да је сва производња у овој фабрици намењена извозу, да је пласман у потпуности осигуран, а да ће држава кроз подстицај уложити 4,6 милиона евра и тиме оснажити индустријску компоненту нишке привреде. Он је подсетио да компанија ПАЛФИНГЕР постоји још од 1932. године, нагласивши да је реч о компанији која је најбоља у својој бранши.

 “Ова земља се интензивно гради и рекао бих да, не случајно, многи нашу земљу данас називају баш земљом кранова. А замислите тек колико ће нам кранова бити потребно за наш ЕXПО 2027? Хвала вам што сте изабрали Ниш и Србију. Мени је ово девета фабрика у Нишу којој полажем камен-темељац. Данас овде имамо готово 30.000 запослених више него пре десет година. Огромне су промене и разлике направљене у Нишу, али ни то није довољно. Зато нећемо да станемо, већ ћемо наставити да радимо и да се боримо. Ово је добар и велики дан за Ниш, а пред нама је још много тога што треба да урадимо“, поручио је председник Вучић. 

Директор компаније Палфингер Андреас Клаусер истакао је да компанија у ново постројење за производњу у Нишу улаже 35,5 милиона евра. „Мислим да је веома важно оно што смо видели овде, ефикасност и брзину да се овде организујемо. Морамо да имамо праве ресурсе и праву организацију да би постигли будуће циљеве - изјавио је Клаусер.

Обележавању почетка радова присуствовао је и амбасадор Аустрије у Србији његова екселенција Кристијан Ебнер који је истакао да је Аустрија у Србију уложила 3,1 милијарду евра и 24.000 радних места, што их чини једним од највећих страних инвеститора у Србији.

Фабрика кранова „ПАЛФИНГЕР“ гради се у индустриојској зони (Виноградарски институт) у Градској општини Палилула, поред фабрике Цумтобел Групе из Аустрије која је почела са радом пре пет година. (Драган Видојковић, ЕКОполис)

close