• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

УСПЕШНА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА

Autor:

Амбасадор Швајцарске у Србији Урс Шмид са својим тимом и представницима СДЦа и ОЦД Хелветас која спроводи Заједно за активно грађанско друштво - АЦТ посетио је Градску општину Палилула Ниш ради упознавања са реализацијом пројекта "Јавне расправе за јавне послове и добре одлуке – градимо Отворену управу кроз изградњу поверења и учешће грађана" који су реализовали Медиа и реформ центар и општина Палилула у Нишу.

Представници Швајцарске су изразили велико задовољство успешно реализацијом пројекта и успостављањем правног механизама за партиципативну демократију и учешће грађана, што показује да је то и у локалним самоуправа у Србији могуће постићи. Синергијом знања и активизма које носе ОЦД и добрим управљањем чему теже поједине локалне самоуправе могуће је постићи одличне резултате.

По речима председника општине Палилула Братислава Вучковића, општине је поставила пред грађане, на сајту и друштвеним мрежама, нацрт буџета за 2024. као и грађански водич кроз нацрт одлуке о буџету за 2024. годину на линку: https://palilula.eu/budzet а за 13.новембар је предвиђено и јавно читање. Цела информација на линку: https://palilula.eu/news/106. (Пх. Драган Видојковиц)

close