• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

НАГРАДА „ПАРТНЕРИ У АКЦИЈИ“ ДОДЕЉЕНА ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА НИШ И МРЦН

Autor:

У просторијама Хелветаса, швајцарска невладине организације у Београду, 28.фебруара 2023. додељене су три награде за најбоље партнерске иницијативе “Партнери у акцији”.
 
Трећу награду у виду новчаног чека од 2000 еура, стаклену статуету, брошуру “Партнери у акцији” и карикатуру добила је Градска општина Палилула Ниш и Медиа и реформ центар у Нишу за иницијативу „Јавне расправе предуслов добрих одлука“ и усвајању општинске Одлуке о јавним расправама којом се подстичу грађани да узму учешће у процесу доношења одлука. Награда је уручена Братиславу Вучковићу председнику општине Палилула у присуству Небојше Ранчића, експертa за јавне политике МРЦН и СКГО и Владе Бараћа.
 
Прва награда од 5000 еура додељена је удружењу психолога Нови Пазар у  граду Нови Пазар а друга и 3000 еура Друштву за развој креативности из Алексинца и општини Алексинац.
 
Победницима су награде уручиле: Мелина Папагеоргиу, први секретар СДЦ-а, Снежана Мишић Михајловић, интернационална тим лидерка АЦТ пројекта, Биљана Ђусић Радмиловић програмска саветница СДЦ-а.
 
Подржане партнерске иницијативе у оквиру АЦТ-а односиле су се на јачање партнерства између удружења грађана и локалне самоуправе кроз обавезно дефинисање и усвајање недостајућег прописа, покретању заједничких иницијатива за веће учешће грађана у процесима доношења одлука, бољи мониторинг над радом органа локалних власти и унапређењу пружања јавних услуга.
Победничка иницијатива „Да се упознамо и помогнемо“ из Новог Пазара односи се на базу података о корисницима социјалних услуга која се налази на сајту града и која ће омогућити боље планирање и финансирање социјалних давања према овој категорији грађана а иницијатива из Алексинца „Људи за људе“ односи се на праћење рада комуналних служби од стране грађана и обједињавање тих препорука шта би могло да се унапреди и побољша.
 
Овај пројекат је добио подршку пројекта Владе Швајцарске „Заједно за активно грађанско друштво – АЦТ”, који спроводе Хелветас Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе. Хелветас Swiss Intercooperation је швајцарска невладина организација која броји преко 100.000 чланова. Она је активна у различитим политичким дебатама и у јавном заговарању у име својих чланова, а у сарадњи са другим швајцарским организацијама које имају сличне вредности. (Фото Д.Видојковић)

close