• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

НОВИ ИЗГЛЕД НАСЕЉА „9.МАЈ“ У НОВОМ СЕЛУ

Autor:

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима у присуству председника Градске општине Палилула Братислава Вучковића и председника Скупштине општине Николе Божића, обишла је 25.марта становнике насељa 9. мај у Новом Селу.

У разговору са мештанима договорено је да се у улицама где су решени имовински односи уради водоводна и канализациона мрежа. Прошле године у овом насељу општине Палилула, у ком живи више од 11.000 становника, урађено је дванаест улица са водоводном мрежом. План Града је и да се заврши колектор и да се заврше улице у којима је решено имовинско питање, нагласила је Сотировска..

Оно што ће свакако променити изглед овог насеља је најављена изградња великог тржног комплекса, са отвореном пијацом, бувљаком, тржним центром, дистрибутивним центром, ауто-пијацом. Тренутно се на овом простору налази спортско игралиште али је градоначелница обећала да ће игралиште ускоро бити измештено на другу одговарајућу локацију о трошку Града и да ће локални фудбалски клуб моћи несметано да настави са својим активности.

У насељу „9.мај“ се тренутно завршава и црква “Светог Марка” у сарадњи са Епархијом нишком.

„Главна саобраћајница која пролази кроз Ново0 Село није локална саобраћајница, нити улица, већ државни пут, истакла је Сотировски. Велики је проблем око одржавања пута, али верујем да ће држава да испуни своје обећање да овај простор, односно улицу, где су преусмеравали саобраћај у време изградње брзе саобраћајнице ка Прокупљу, коначно да реше, да је асфалтирају и да је доведу у првобитно стање“.

На крају ове посете упућен је апел свим мештанима насеља „9. мај“ да убрзају озакоњење својих кућа, како би могли да обезбеде прикључке на водовод и канализацију.(Д.В)

close