• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ОТВОРИО МИНИ ПИЧ ТЕРЕН

Autor:

Свом граду, животним пријатељима, комшијама, неким новим „орлићима“ Драган Стојковић Пикси, почасни грађанин Палилуле, оставио је у аманет један мали терен за велике снове – извео је почетни ударац у склопу нове акције Фондације Mozzart и свечано отворио ново фудбалско игралиште поред ОШ „Краљ Петар Први“ коју је некада похађао.

Управитељ Фондације Mozzart Борјан Поповић уручио је захвалницу Стојковићу у виду златне копачке, а председник општине Палилула Братислав Вучковић уметничку слику са мотивом Бубња. Пикси се потом обратио својим Нишлијама. „Ово је веома емотиван дан за мене, баш на овом месту сам као ученик играо фудбал. Одувек је важило да мали терени рађају велике шампионе. Хвала Моззарт Фондацији што је покренула акцију „Фудбал је више од игре“ и што се труде да омогуће што боље услове деци да се баве спортом“.

„У овој школи је увек побеђивао тим за који је играо Пикси“, кроз осмех је рекао директор школе Роберт Џунић. „Захваљујем у име свих ученика и запослених Драгану Стојковићу који је дошао у своју бившу школу, Градској општини Палилула а посебну захвалност дугујемо Фондацији Mozzart која је овај терен средила. Ово је школа у којој је било много фудбалера, а једина у Србији из које су сада и селектор и један репрезентативац, пошто је Андрија Живковић такође био наш ученик“.

Градоначелница Драгана Сотировски је истакла да је поносна што град Ниш има Драгана Стојковића и што може њиме да се похвалимо и захвалила се Фондацији Mozzart на овој иницијативи.

Фондација Mozzart је прошле године завршила велику акцију обнове сто кошаркашких терена широм земље, али наставља улагања у спортску инфраструктуру. У наредном периоду акценат ће бити на мини пич теренима, а у плану је изградња великог броја фудбалских игралишта са најсавременијом травом широм Србије. Циљ ове акције је да се клинцима омогуће још бољи услови за бављење овим спортом, уз асистенцију највећих имена из света фудбала са ових простора. Са овог спортског догађаја обезбеђена је донација у износу од 300.000 динара за лечење ученика Косте Вељковића.

close