• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

ОБЕЛЕЖЕНА 145. ГОДИШЊИЦА ПОСТОЈАЊА ШКОЛЕ У ГАБРОВЦУ

Autor:

Основна школа “Бранко Радичевић” у Габровцу, у Градској општини Палилула,  обележила је 14.марта 145 година постојања, пригодним програмом, фолклором и приредбом. Годинама уназад ученици ове школе бележе значајне резултате на бројним такмичењима, а познати су и по ученичкој задрузи “Бранко”.

Основна школа “Бранко Радичевић” је трећа школа основнана на подручју Нишавског округа након ослобођења од Турака. “Највише сам поносна на нашу децу. Имамо ученике који су одлични. Ми смо школа без насиља. Свакога дана смо имали неку активност, укључујући и викенде. Наша деца и наставници су све то изнели као прави пофесионалци, каже директорка ОШ “Бранко Радичевић” у Габровцу Глорија Радојчић. А ту је и подршка Градске општине Палилула, на чијој се територији школа налази.

Габровац је једно место на територији општине које живи. Имамо сагласје да се Габровцу помогне и у инфраструктурном делу. Као што знате, ових неколико година ми смо доста тога учинили за Габровац. Има још много тога да се уради, ту пре свега мислим на постојећу инфраструктуру, на проширење ове школе, која то заслужује, изјавио је председник ГО Палилула Братислав Вучковић. Овој свечаности присуствовао је и члан општинског већа Палилуле, проф.др Мишко Живић.

Корени данашње школе досежу у далеку 1878. и 1879. годину када је у Габровцу отворена четворогодишња школа, а њен први учитељ био је Сава Ђорђевић. Школа 70 година носи име чувеног песника Бранка Радичевића.
 
 ШКОЛА У ГАБРОВЦУ ОБЕЛЕЖИЛА 145 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

close