• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

СТАРТ ДИГИТАЛНЕ БЕРЗЕ ЗА ПОВЕЗИВАЊЕ И ПОДРШКУ МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА 

Autor:

Регионална пословна групација SEB GLOBAL из Софије, Република Бугарска, званично је стартовала 3.јуна, у Простору за креативно деловање "ДЕЛИ" у Нишу,  реализацију „Дигиталне Платформа за пословно повезивање и подршку малих и средњих предузећа -  seb4you.com. Прошле године ова групација je уз подршку Градске општине Палилула промовисала пројектну идеју у Научно-технолошком Парку Ниш. Учеснике скупа поздравио је и председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић

„Улагања у постојећи посао је много ефикаснији од покретања нових послова. Примарни циљ Регионалне Платформе (берзе) за подршку пословања малих и средних предузећа је стварање могућности да власницима микро, малих и средњих предузећа (са једне стране) понуди прилику да сазнају праву, истиниту вредност, своје компаније и пронађу партнере за пословање или продају удела фирме. Инвеститори или људи које траже прилику за самосталан рад (с друге стране) имају могућност да покрену сопствени бизнис или да направе одговарајућу инвестицију уз знатно мањи ризик“, рекао је Александар Ђорђиевски при старту онлјан пословања ове платформе у Србији. Савремени начин тржишног позиционирања микро, малих и средних предузућа ствара вишенаменске и мултифункционалне могућности за реализацију идеја и потребе за развој (умреживање, стварање објективне тржишне вредности, апсорпција капитала за улагање, узајемну финансиску подшку и размене информација), као и могућности постизања најбоље вредности (цене) у случју потребе продаје или располагања пословањем.

Платформа seb4you.com, у директној корелацији са својим АКТИВНИМ ТРЖИШТЕМ капитала, намењен старт-ап, малим и средњим предузећима, створила је другу специјализовану платформу за ову намену “SEB4ALL.COM”. Уз мото „SEB - Services for Equal Businesses“, ова платформа нуди услуге за реално позиционирање малих и средњих предузећа, рекао је Тони Тамбурковски.

Заступник платформе за Републику Србију Предраг Умичевић је практично демонстрирао како ради ова берза. Сви пословни људи знају да је време новац. Данас је брзина у доношењу одлука за власнике фирми можда најважнији фактор који утиће на квалитет половања фирме. Не постои бржи начин и за мање пара да се дође до информацију о сопственом статусу фирме као и о квалитету фирме са којом послујете. Ова платформа омогућава да у року од неколико минута добијете информацију о вредности ваше фирме, финансикој „крвној слици“, вредности ваше пословне идеје у нематеријалном смислу, а у којој сте уложили време, енергију, средства, а не ретко и целу породицу. Због свега наведеног, видим ову платформу као један ефикасан алат који ће власницима фирми фантастично брзо, прецизно и једноставно да помогне у пословању, па чак и доношење одлука у важним пословним питањима као што су продаја удела фирме или инвестирање у друге фирме које се налазе на берзи, као и суфинансирање од стране других инвеститора кроз део платформе SEB4ALL.COM, додао.Умичевић.

Поред директне продаје акција, у будућности, ове две платформе SEB4YOU.COM и SEB4ALL.COM треба омогућити микро, малим и средним предузећима да прикупе капитал савременим методама и изворима финансирања (трансформација акције, IPO, CROWDINVESTING, итд.) уз истовремено обезбеђивање подршку компанијама у читавом региону.(Д.Видојковић)

 

close