• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

ОДРЖАНО ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ УЗ ЦРНЕ МАМБЕ, ПРЕДСТАВУ ОСНОВАЦА

Autor:

Нишлије и бројни гости уживали су у незаборавној „Палилулској вечери 2024“. Ова традиционална манифестација, која већ 34.године представља срце нишке традиције, боемског и грађанског Ниша, одржана је 3. јуна у оквиру обележавања градске славе Светог цара Константина и царице Јелене, код Палилулске рампе а у организацији Градске општине Палилула.

Овогодишње издање „Палилулске вечери“, након поздравне речи председника општине Палилула Братислава Вучковића, отворили су песмом и сценским приказом ученици основне школе „Бубањски хероји“ представом „Стари Ниш“, која је привукла пажњу присутних.

Након тога, уследила је свечана додела захвалница Градске општине Палилула за постигнуте резултате и допринос заједници. Међу награђенима су били УГ Радне акције Делијски вис Ниш, Фондација „Моззарт“, Бранка Аранђеловић, директорка СЦ „Чаир“, Горан Шепа Гале Кербер, Бата Златковић, Породица Недовић, Зоран Мишић, Милинко Петронијевић, Зоран Алисановић Кенда и Клуб привредника „Наиссус”.

Гости славе града, али и Палилуске вечери 2024, су биле делегације из Републике Бугарске, Северне Македоније, Републике Српске – Град Бјељина, Републике Хрватске (Вјеће српске националне мањине Града Ријеке), Републике Србије из Смедерева (Д.О.О. Компостинг) и из Ниша (Ватрогас Ниш).

Програм је настављен наступом Војног оркестра Ниш под вођством Дејана Ђорђевића а потом су „Црне мамбе“ и Неша Саита са својим џез, блуз и етно ритмовима забављали присутне до касно у ноћ.

Уз богат културно-забавни програм, одржавало се и такмичење у кликерима, док су се туристички и угоститељски радници надметали у кулинарству. У организацији Удружења угоститељских и туристичких посленика „Зоран Мирашевић“ као пратећа активност на Палилулској вечери одржано је такмичење кулинара у припремању националног јела у котлићу. Од тринаест учесника, најуспешнији су били Срба Стојановић (прво место), тим Удружења Македонаца „Вардар“ Ниш (друго место у укупном пласману) а за припремљену рибљу чорбу екипа је освојила и златну медаљу са дипломом. Екипа Зенерали из Алексинца освојила је треће место.

Посетиоци су могли да уживају и у изложби домаће радиности.

Улице Епископска, Божидарчева, Војводе Гојка и Хајдук Вељкова биле су пуне Палилулаца и Нишлија, који су већ навикли да Палилулско вече проведу у овом живописном делу града, нишкој Палилули.(забележио Д.Видојковић)

close