• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

ПРОГРАМ ЕУ „КРЕАТИВНА ЕВРОПА“ ПРЕДСТАВЉЕН У ОПШТИНИ ПАЛИЛУЛА

Autor:

Градска општина Палилула Ниш, 21.маја била је домаћин Презентације програма Креативна Европа Србије. Овим поводом у сали Нишког културног центра окупили су се бројни представници установа културе, организација цицилног друштва, зинтересовни појединци који делују у свим секторима културе као и у сектору образовања, екологије и социјалне заштите. Присутне је поздравио председник Градске општине Палилула Братислав Вучковић.

Представљени су годишњи конкурси за предлоге пројеката и пројекти који су подржани у оквиру подпрограма Култура, као и подршка коју подносиоцима предлога пројеката пружа Деск Креативна Европа Србије при Министарству културе РС.  http://www.kreativnaevropa.rs/

О програму Креативна Европа, као и о платформи „ЕУ могућности“ која окупља све ЕУ програме на једном месту, говорили су; Снежана Андрић из ЕУ инфо кутка у Нишу, Бојан Милосављевић, пројектни менаџер Деска Креативна Европа Србије. Пројекте су представили Сања Тошић, Клуб за оснаживање младих 018 Ниш, пројекат Urban Connections и Богдан Вучковић, Народни музеј Крушевац, пројекат SOS Heritage

Креативна Европа је програм Европске уније којим се пружа финансијска подршка установама и организацијама у пољу културе како би чувале, развијале и промовисале европску културну и језичку разноликост, као и наслеђе, и унапредиле квалитет културних, а нарочито аудиовизуелних делатности. Креативна Европа је кључни програм Европске уније за подршку и развој сектора културе, пре свега пројеката међународне сарадње и размене. Годишњи буџет програма је око 350 милиона евра и подељен је на више од 20 различитих конкурса.

Презентација у Нишу реализована је кроз сарадњу Деска Креативна Европа Србије са Градском општином Палилула – Ниш и ЕУ инфо кутком у Нишу.(Д.Видојковић)

close