• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

ОЧИШЋЕНА ДЕПОНИЈА У НАСЕЉУ “ЧОКОТ”

Autor:

Потпредседница Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, обишла је у Нишу радове на уклањању дивље депоније у насељу Чокот у Градској општини Палилула, једне од четири локације које ће бити очишћене кроз јавни конкурс Министарства у 2024. години.

Вујовић је навела да Министарство четврту годину заредом обезбеђује значајна средства за чишћење дивљих депонија и додала да је до сада, уз подршку Министарства, само у Нишу очишћено 19 депонија, док ће ове године бити очишћене још четири локације.
 
„Обезбедили смо средства и очистићемо ову локацију како више не би сметала грађанима. Наш заједнички задак је да се потрудимо како би сачували једном очишћене локације“, рекла је Вујовић.

Министарка је подсетила да је током три претходне године очишћено око 900 дивљих депонија у 72 града и општине, а када се заврше пројекти у 2024, биће их очишћено укупно 1.119. „Циљ је Србија без дивљих депонија и Министарство ће наставити да одваја средства за ове пројекте. Решавање проблема дивљих депонија део је ширег плана решавања једног од највећих еколошких проблема у Србији – а то је неадекватно управљање отпадом“, нагласила је Вујовић.

close