• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

НИКО НИЈЕ КРИВ ШТО ЈЕ БОЛЕСТАН!

Autor:

Под покровитељством Градске општине Палилула Ниш, у просторијама општине одржана је у уторак 11. априла ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ''Ускршње милосрђе'' у организацији Групе Грација у Нишу и Удружења жена са ендометриозом „Жуто уже'' Београд. Учеснике пројекта ''Нико није крив што је болестан“ поздравили су председник општине Братислав Вучковић и члан општинског Већа проф.др Мишко Живић.

„Овим поводом најавили смо трибину „Стерилитет, разлози и болести који до њега доводе“, која ће се одржати у четвртак 13.априла у Културном центру Чукарица у Београду, каже мр Сузана Петровић, професор музичке културе, уметнички руководилац групе "Грација". Удружење жена са ендометриозом ''Жуто уже'' у Београду, уз подршку бројних организација и појединаца, разним активностима оснажују жене којима је угрожено репродуктивно здравље и које се путем вантелесне оплодње боре за потомство.

На трибини“ у Београду ће говорити председница Удружења „Шанса за родитељство'' – Маријана Аризановић, прим. др Биљана Живаљевић, гинеколог и професор Медицинског факултета у Нишу др Мишко Живић.

Нишка група "Грација" на челу са мр Сузаном Петровић, посветила је песму женама оболелим од ендометриозе и женама којима је угрожено репродуктивно здравље, које се боре за потомство кроз поступак вантелесне оплодње и онима које нису родиле. Желели смо да дестигматизујемо стерилитет и подигнемо свест о овом проблему, каже мр Сузана Петровић, професор музичке културе и уметнички руководилац групе "Грација". Сузана је свака жена оболела од ендометриозе. (Д.Видојковић)

close