• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

СУСРЕТ И РАЗГОВОР СА ТИМОМ ПРОЈЕКТА „АЦТ“ ВЛАДЕ ШВАЈЦАРСКЕ

Autor:

У оквиру Тематске сарадње и спровођења активности у склопу награде на Партнерствима, председник Градске општине Палилула Ниш Братислав Вучковић, са сарадницима, члановима општинског већа Сашом Усеновићем, Душаном Пујовићем и Владаном Бараћем, (послови екологије и заштите од елементарних непогода) примио је 10.маја тим Пројекта Владе Швајцарске “Заједно за активно грађанско друштво – АЦТ” .

У веома садржајном разговору о раду општине Палилула са председником и члановима Већа и Управе општине разговарале су Горана Радовановић, програмска саветница на АЦТ пројекту, Хелветас Србија, Јована Дубљевић, саветница за финансије на АЦТ пројекту и Маша Бабић, саветница за комуникације на АЦТ пројекту, Хелветас Србија. Овом састанку је присуствовао и Небојша Ранчић, експерт за јавне политике МРЦН и СКГО.

Градска општина Палилула Ниш и Медиа и реформ центар у Нишу добили су трећу награду у виду новчаног чека од 2000 еура, за најбољу партнерску иницијативу “Партнери у акцији” од Хелветаса, швајцарскe невладине организације за иницијативу „Јавне расправе предуслов добрих одлука“ и усвајању општинске Одлуке о јавним расправама којом се подстичу грађани да узму учешће у процесу доношења одлука.

Награда је уручена у Београду, 28.фебруара 2023, Братиславу Вучковићу председнику општине Палилула, у присуству Небојше Ранчића, експерта за јавне политике МРЦН и СКГО.

Овај Програм подржава Швајцарска агенција за развој и сарадњу СДЦ а спроводе HELVETAS Swiss Intercooperation и Грађанске иницијативе (Д.Видојковић)

close