• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

КАРАВАН ЗА КЛИМУ 4.0 У НИШУ

Autor:

У Научно-технолошком парку Ниш, у присуству његове екселенције, амбасадора Републике Француске Пјера Кошара, градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, председника Градске општине Палилула Братислава Вучковића и бројних гостију, 10.маја свечано је отворена 4. верзија Каравана за климу.

Овај пројекат, који је осмислио Француски институт Србије уз финансијску подршку Делегације Европске уније и канцеларије Програма Уједињених нација за развој у Србији и компаније ЦМА-ЦГМ, реализује Центар за промоцију науке у сарадњи са локалним самоуправама

Повезујући борбу против климатских промена и воде, Климатски караван 4.0 настоји да ојача свест грађана о значају знања о различитим темама око вода на територији Србије. Пројекат је првенствено фокусиран на младе људе са циљем да их активно укључи у борбу за боље разумевање, управљање и заштиту вода као важног ресурса за будућност.

Амбасадор Француске Пјер Кошар присуствовао је и отварању изложбе „Караван за климу” у Научно-технолошком парку. Делегација Француске обишла je и вртић Меда, који је у сарадњи са Филозофским факултетом у Нишу, започео часове промоције француског језика за најмлађи узраст. (Д.В)

close