• social softart
  • social softart
  • social softart
sort proizvodi
print
print
news

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ

Autor:

Теренске обуке за унапређење система бесплатне правне помоћи у Републици Србији које се реализују у десет јединица локалне самоуправе, одржане су 16.јуна у Официрском дому у Нишу.

Циљ обуке је да допринесу унапређењу система бесплатне помоћи и могућности свакаког грађанина да остваре правао на приступ правди и правној заштити. Са одржавањем обука, спроводи се и кампања „Имаш право“, чији је циљ подизања свести јавности о постојању бесплатне правне помоћи и могућности које им пружа. Обуци су присуствовали правници запослених у јединицама локалне самоуправе Ниша и градова у региону. Из Градске општине Палилула овај вид обуке су похађале дипломиране правнице Тамара Пешић и Вања Ружић.

Обуку су реализовали експерти у склопу пројектне подршке коју спроводи ГИЗ (Deutsche Gessellschaft fur Internacionale zusammenarbeit). Обуке и кампања су подржане од стране Министарства правде и Министства државне управе и локалне самоуправе Србије.Опширније о догађају:https://niskevesti.rs/imas-pravo-besplatna-pravna-pomoc/

close