Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 18.09.2020

  „NIJE BLAM DA ČISTIŠ SAM“

  „NIJE BLAM DA ČISTIŠ SAM“

  Kada se ujedene građani i nadležni rezultati su vidljivi. Zahvaljujući apelu građana, emitovanom na TV Zona plus, na pomolu je rešavanje višegodišnjeg komunalnog problema u Ulici Vojvode Gojka. Pod sloganom ” Nije blam da čistiš sam” proteklog vikenda očišćen je prostor oko nekadašnje benizinske pumpe koji je u vlasniištvu LukOil-a. Do pre deset dana izgledao je kao na slici u prilogu.

  Građani ovog dela niške Palilule apelovali su da se uredi jer je predstavljao leglo zaraze. Njihove žalbe su se čule preko televizije i urodile su plodom. Usledila je reakcija naftne kompanije, JKP Mediana i Gradske opštine Palilula. Benzinska pumpa već duže vreme ne postoji i zemlja je na prodaju. Kompanija Luk Oil se na apel građana oglasila i pristala da sarađuje kako bi se preduzele se odgovarajuće mere. Građani predlažu da se ovaj prostor iskoristi na razne načine: da bude park sa mobilijarom, parking… Predsednik Gradske opštine Palilula Bratislav Vučković, koji je 19.septembra obišao ovu lokaciju kaže da se po nalogu komunalne inspekcije opštine ovaj prostor čisti i da će se i u narednom periodu intenzivnije raditi na uređenju komunalne infrastrukture.

  Izvesno je, istakao je predsednik opštine, da će se ovih dana čistiti korov i šiblje oko železničke pruge a sve uz dobru volju i organizaciju civilnog sektora, izviđača, pripadnika vojske i komunalnih preduzeća. Na isti način, radiće se i na uređenju Starog groblja, Inače, opština Palilula je u saradnji sa Medijskom ekološkom mrežom EKOpolis, od 2007.godine promoter svetskog ekološkog pokreta „Očistimo svet – Clean up the World“ i završne aktivnosti građana u čišćenju životne sredine treće nedelje septembra meseca. Ova akcija, samoorganizovanja volontera sve više ima pristalica i podršku lokalne zajednice. (EP)