Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 17.09.2019

  NOVO IZDANJE LETOPISA „PALILULSKE NOVINE“

  NOVO IZDANJE LETOPISA „PALILULSKE NOVINE“

  Jedanaestu godinu za redom, u obliku letopisa, beleže se i dokumetuju tragovi rada i života u niškoj opštini Palilula. Promocija novog izdanja „Palilulskih novina“ održana je u Niškom kulturnom centru 16.septembra u okviru slave „Sabor srpskih svetitelja“.

  U vreme „projektnog finansiranja“ aktivnosti, privatizacije lokalnih medija i nedovoljne prisutnosti javnog medijskog servisa da izveštava o događajima u lokalu, naše glasilo je višestruko potvrdilo opravdanost postojanja, ističe predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale. Posebno u ostvarivanju medijske komponente prekograničnih projekata koje ostvarujemo sa Bugarskom. Naši donatori, najčešće fondovi Evropske unije, imali su zahvaljujući letopisu odgovarajuće informacije o održivosti projekata i namenskom trošenju sredstava a građani o značaju podrške lokalnoj zajednici i posvećenosti rukovodstva opštine njenom razvoju.

  „Put od jedanaest godina „dokumemntovanog traga“ aktivnosti u Gradskoj opštini Palilula je veoma značajan i dragocen dokument jednog vremena. Naše beleške i fotografije, tokom jedne godine, oblikovane su na stranicama letopisa „Palilulske novine“ i dostupne građanima i odbornicima skupštine opštine u štampanom obliku ali i u elektronskoj formi. U ovogodišnjem, jedanaestom izdanju, na četrdeset stranica u dvadeset rubrika, obuhvaćene su najznačajnije aktivnosti Veća, Uprave i Skupštine opštine, organizacija i ustanova, prijemi i susreti u našoj jedinici lokalne samouprave grada Niša, kaže Dragan Vidojković, urednik-autor ove publikacije. „Palilulske novine“ koriste se za protokolarne aktivnosti i dele besplatno građanima, organizacijama i ustanovama, (EKOpolis)