Gradska opstina Palilula

  • latinica

  • OBJAVLJENO 27.09.2019

    O DRŽAVNOM PROTOKOLU NA SASTANKU SKGO MREŽE ZA PR

    Sastanak Mreže SKGO gradskih i opštinskih PR menadžera na temu sprovođenja i organizacije državnog protokola, održan je u Beogradu, 27. septembra 2019. godine, uz učešće više od stotinu predstavnika lokalnih samouprava, kako iz službi za informisanje, tako i osoba koji se bave protokolom u njihovim gradovima i opštinama. Iz Gradske opštine Palilula Niš, u radu ovog skupa, učestvovali su Dragan Vidojković, Marija Ćirić i Ivica Stojanović.

    Svoje znanje iz ove zanimljive oblasti prenosila je Ljudmila Milatović iz Generalnog sekretarijata Vlade Republike Srbije. Tokom skupa učesnicima je podeljen priručnik o osnovama državnog i diplomatskog protokola, a prikazana je i PPT prezentacija sa primerima protokolarnih aktivnosti, uz akcentovanje različitosti pojedinih pravila u konkretnim situacijama. Učesnici su tokom predavanja imali priliku da se upoznaju sa vrstama protokola, njegovom značaju i primeni, a poseban deo izlaganja odnosio se na pravilno oslovljavanje, predstavljanje i upoznavanje sa sagovornicima.

    Istaknut je značaj preseansa, odnosno prioriteta sedenja, kao i pisane komunikacije i pravilne upotrebe titula. Održana je i mini simulacija ceremonije potpisivanja sporazuma uz ilustrovanje pozitivnih i negativnih primera, a govorilo se i o državnim simbolima, pravilima njihovog isticanja i zloupotrebi. Ova aktivnost je realizovana u okviru Programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“, koji finansira Vlada Švedske. (D.V)