Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 14.03.2020

  OBAVEŠTENJE O MERAMA PREVENCIJE U CILJU SPREČAVANJA INFEKCIJE IZAZVANE KORONA VIRUSOM KOD ZAPOSLENIH I KORISNIKA USLUGA GO PALILULA

  GRADSKA OPŠTINA PALILULA JE DANA 14.MARTA 2020. GODINE DONELA PLAN MERA O ZAŠTITI ZAPOSLENIH I KORISNIKA USLUGA GO PALILULA.

   MERE:

  PREDUZEĆE SE MERE ZA DEZIFENKCIJU SLUŽBENIH PROSTORIJA, TAKO ŠTO ĆE SE OBEZEBEDITI SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU. OBEZBEDIĆE SE NA SVAKOM SPRATU PO JEDNO MESTO ZA PRANJE I DEZINFEKCIJU RUKU.

  SVAKI ZAPOSLENI BIĆE UPOZNAT SA OPŠTIM MERAMA KOJE TREBA DA PREDUZME ZA SAMOZAŠTITU OD NASTANKA I ŠIRENJA INFEKCIJE, RADI ODGOVORNOG PONAŠANJA PREMA KOLEGAMA SA KOJIMA DELI KANCELARIJU.

  ZABRANJUJU SE SVE POSETE NA RADNOM MESTU. KOMUNIKACIJA ĆE SE OBAVALJATI TELEFONSKIM PUTEM I E-POŠTOM.

  UVEŠĆE SE PRERSPODELA RADNOG VREMENA, RADOM U DVE SMENE KAKO BI SE SMANJIO BROJ ZAPOSLENIH KOJI U ISTOM TRENUTKU DELE JEDNU KANCELARIJU.

  REDUKOVAĆE SE RAD SA STRANKAMA NA SLEDEĆI NAČIN:

  PODNOŠENJE ZAHTEVA – PRIJAVA KOMUNALNOJ INSPEKCIJI VRŠIĆE SE ISKLJUČIVO PREKO APLIKACIJE KOMUNALKO. ZA ONE GRAĐANE KOJI NE POSEDUJU ANDROID TELEFONE SVOJE ZAHTEVE MOGU POSLATI PUTEM POŠTE, ILI KONTAKTIRATI KOMUNALNU INSPEKCIJU NA SLEDEĆE TELEFONE: 018/290-600 I 290-608 DO DALJNJEG.

  ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA PROFESIONALNIH UPRAVNIKA UVODI SE CALL-CENTAR: 018/ 282-380.

  SVI UPRAVNICI STAMBENIH ZGRADA DOBIĆE UPUSTVO O MERAMA SPREČAVANJA ŠIRENJA INFEKCIJA NA MEJLOVE KOJE SU DOSTAVILI PRILIKOM REGISTRACIJE STAMBENIH ZGRADA.

  UVODI SE CALL-CENTAR ZA HITNE POZIVE, STARIH I IZNEMOGLIH LICA KOJA ŽIVE U SAMAČKIM DOMAĆINSTVIMA. BROJ TELEFONA: 018/282-380

  ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA BESPLATNU PRAVNU POMOĆ NIJE VIŠE MOGUĆE ZAHTEV PODNOSITI LIČNO U KANCELARIJI VEĆ SAMO PUTEM PODNESAKA PREKO POŠTE ILI NA MEJL ADRESU: tamara.pesic@palilula.eu , ILI NA TELEFON: 018/290-600 LOKAL 5005, DO DALJNJEG.

  ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA PREDUZETNIKA MOGUĆE JE ISKLJUČIVO PUTEM PODNESAKA PREKO POŠTE, MEJLOM: palilulacrp@gmail.com, ILI POZIVOM NA BROJ TELEFONA: 018/560-011.

  ZA PODNOŠENJE PREDSTAVKA GRAĐANA RESORNIM VEĆNICIMA I PREDSEDNIKU OPŠTINE MOGUĆE JE ISKLJUČIVO PUTEM TELEFONA: 018/290-600 ILI PUTEM MEJLA ILI PODNESKOM PREKO POŠTE.

  ZA SEOSKA PODRUČJA I ZA ROMSKA NASELJA SA TERITORIJE GRADSKE OPŠTINE PALILULA BIĆE OBAVEZANI PREDSEDNICI SAVETA GRAĐANA ZA MERE ZA SPREČAVANJA NASTANKA ŠIRENJA INFEKCIJE A KOJI JE IZDAO INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE NIŠ ISTAKNU NA VIDLJIVA MESTA U SELIMA I ROMSKIM NASELJIMA.

  UREĐUJE SE NAČIN PRIJEMA STRANAKA NA ŠALTERIMA OBJEDINJENE NAPLATE I ŠALTERIMA POŠTE NA TAJ NAČIN ŠTO ĆE U U ŠALTERSKOJ SALI BITI PRIMLJENA JEDNA STRANKA A U HOLU JE MOGUĆE ZADRŽAVANJE DVE STRANKE.

  OVLAŠĆENO LICE – OPERATER U PROTOKOLU ONEMOGUĆIĆE ULAZ SVIM STRANKAMA KOJE NEMAJU UNAPRED ZAKAZAN TERMIN I ONEMOGUĆIĆE NEPOTREBNO ZADRAŽAVANJE STRANAKA U OPŠTINI.

  OBAVEŠTENJE GRAĐANIMA BIĆE ISTAKNUTO NA VIDNOM MESTU NA ULAZNIM VRATIMA OPŠTINE.

  GRADSKA OPŠTINA PALILULA IMAĆE MOBILNO VOZILIO SA VOZAČEM ZA HITNE IZLASKE NA TEREN.

  OVLAŠĆENO LICE ZA KONTAKT SA JAVNIM PREDUZEĆIMA JE SLUŽBENIK VOJKAN TRIČKOVIĆ, BROJ TELEFONA: 018/290-608.

  KORDINATOR ZA SARADNJU SA KRIZNIM ŠTABOM GRADA NIŠA JE MILAN NIKOLIĆ, BROJ TELEFONA: 018/566-011.

  DO DALJNJEG SE STOPIRAJU PUTOVANJA POVODOM STRUČNIH USAVRŠAVANJA KAO I ODRŽAVANJE JAVNIH TRIBINA.

  DO DALJNJEG SE OTKAZUJE KOMBI PREVOZ INVALIDNIH LICA I SPORTSKIH UDRUŽENJA.

  PREDSEDNIK GRADSKE OPŠTINE
  ALEKSANDAR ŽDRALE