Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 05.10.2018

  OBELEŽEN DAN TREĆE BRIGADE KOPNENE VOJSKE I PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI KOMANDANTA

  OBELEŽEN DAN TREĆE BRIGADE KOPNENE VOJSKE I PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI KOMANDANTA

  Novi komandant Treće brigade kopnene vojske je pukovnik Slađan Stamenković. On je na tom mestu zamenio dosadašnjeg komandanta brigadnog generala Predraga Grbića koji je, nakon uspešnog dvogodišnjeg komandovanja brigadom otišao u penziju. Primopredaju dužnosti između dva komandanta izvršio je komandant Kopnene vojske, general potpukovnik Milosav Simović, 5.oktobra na svečanosti povodom Dana Treće brigade kopnene vojske u kasarni „Knjaz Mihajlo“.

  Svečanosti su u prisustvu komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, prisustvovali i prethodni komandanti Treće brigade general-majori Želimir Glišović i Mile Jelić, načelnici i predstavnici Nišavskog, Topličkog i Pirotskog upravnog okruga, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predsednici i predstavnici opština, sekcije Kluba generala i admirala Niš, UVP Srbije, UPP Srbije, ORVS, predstavnici SPC, MUP-a, Crvenog krsta Niš i obrazovnih ustanova. U ime Gradske opštine Palilula svečanosti je prisustvovao predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale i član opštinskog veća Ivica Stojanović.

  Dosadašnji komandant Treće brigade, brigadni general Predrag Grbić je podsetio na slavni istorijat Drugog pešadijskog puka „Knjaz Mihailo“, poznatijeg kao „gvozdeni puk“, čije tradicije slede pripadnici Treće brigade. „U godini koja je za nama uspešno smo realizovali brojne zadatke poput vežbi i gađanja. Četa i vod za zaštitu snaga bili su angažovani u misiji UNIFIL u Libanu, dok je inžinjerija Treće brigade pružila pomoć Nišu, Prokuplju i Kuršumliji – rekao je general Grbić, naglašavajući da su odlični rezultati plod stabilnog komandovanja, vrlodobre obučenosti, visokog profesionalizma i maksimalnog angažovanja svakog pojedinca brigade.

  Povodom dana Treće brigade nagrađeni su i pohvaljeni istaknuti pripadnici tog vojnog kolektiva, dok je vredno priznanje za najbolju jedinicu brigade pripalo artiljerijsko-raketnoj bateriji 35.artiljerijsko-raketnog diviziona za PVD kojom komanduje kapetan Milan Veljković, pošto je ova baterija bila najbolja u Vojsci Srbije na gađanju artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazdušna dejstva.

  Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović je u svom govoru odao priznanje dosadašnjem komandantu Treće brigade brigadnom generalu Predragu Grbiću na uspešnom dvogodišnjem komandovanju brigadom i naglasio da je general Grbić trupni oficir koji je prošao sve dužnosti od komandira voda do komandanta brigade, uključujući i operativno-štabne dužnosti na operativnom nivou. Novom komandantu pukovniku Slađanu Stamenkoviću poželeo da sve zadatke uspešno izvrši na dobrobit Treće brigade, Kopnene vojske, Vojske Srbije i naše otadžbine Srbije.

  Povodom obeležavanja Dana Treće brigade organizovan je i taktičko-tehnički zbor koji su obišli brojni građani i učenici osnovnih i srednjih škola, dok je Vojni folklorni nasambl „Šajkača“ izveo prigodan program.(Foto D.Vidojković)

  RTV BelAmi: Dan Treće brigade Kopnene Vojske Srbije