Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 04.12.2019

  POVODOM DANA VOJNIH VETERANA POLOŽENI VENCI U VOJNOJ BOLNICI NIŠ

  POVODOM DANA VOJNIH VETERANA POLOŽENI VENCI U VOJNOJ BOLNICI NIŠ

  Dan vojnih veterana – 4.decembar, obeležen je u Vojnoj bolnici u Nišu polaganjem venaca na spomen obeležje posvećenom žrtvama obolelih u velikoj epidamiji pegavog tifusa i ranjenim borcima s početka Prvog svetskog rata. U ime Gradske opštine Palilula venac je položio, predsednik opštine Aleksandar Ždrale sa saradnicima.

  „Prilika je da se poklonimo senima i odamo počast brojnim znanim i neznanim herojima, borcima, rodoljubima i humanistima koji su ispisali slavne stranice istorije ratovanja na ovim prostorima, rekao je upravnik Vojne bolnice Niš, pukovnik dr Jovica Stanojković. Oni su svojom hrabrošću, odvažnošću i pre svega humanošću doprineli pobedama u brojnim oslobodilačkim ratovima, darujući nam najveće vrednosti današnjice: ljubav prema otacbini i život u slobodi. Obaveza svih nas je da ne zaboravimo njihove žrtve i budemo njihovi dostojni naslednici.

  Dan vojnih veterana, jedan je od najvećih vojnih praznika koji se obeležava radi očuvanja kulture sećanja na vojne veterane i poginule saborce, vrednovanja i negovanja vojnih tradicija u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. (D.V.)

  TV Zona plus, OBELEŽEN DAN VOJNIH VETERANA