Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 28.02.2017

  OBUKA O SPECIFIČNIM PITANJIMA RODNE RAVNOPRAVNOSTI

  OBUKA O SPECIFIČNIM PITANJIMA RODNE RAVNOPRAVNOSTI

  Obuke za odbornice i odbornike o specifičnim pitanjima rodne ravnopravnosti u kontekstu Srbije i o njihovoj ulozi u nadžoru zakonskih i opštinskih obaveza u oblasti rodne ravnopravnosti održana u Nišu

  U cilju unapređenja razumevanja, ali i podrške inicijativama u lokalnim skupštinama, organizovana je Obuka za odbornice i odbornike o specifičnim pitanjima rodne ravnopravnosti, 27. i 28. februara 2017. godine u hotelu Tami Residence u Nišu.

  Po rečima Adriane Anastasov, predsednice Skupštine GO Palilula u Nišu, koja je učestvovala u radu ovog skupa, kao ciljevi treninga istaknuto je: Unaprediti kapacitete odbornika i odbomica za procese kreiranja i praćenja (lokalnih) politika; povećati razumevanje znaćaja rodne ravnopravnosti i procesa uvodenja rodne perspektive u lokalne politike kao i definisati iniđative za dalji rad i identifikovati ključne oblasti podrške. U ime koordinatorke Ženske parlmanetarne mreže, učesniciama obuke obratila se narodna poslanica Dubravka Filipovski.

  UN NJOMEN, agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji, uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske kroz program Evropski PROGRES, sprovodi projekat „Osnaživanje žena u odlučivanju kroz aktivno angažovanje u lokalnim ženskim odborničkim mrežama“. Jedna od prvih aktivnosti projekta bila je podrška uspostavljanju ženskih odborničkih mreža na lokalu. U novembru i decembru 2016. godine osnovano je deset ženskih odborničkih mreža u opštinama na jugoistoku i jugozapadu Srbije.