Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 11.05.2019

  ODRŽAN FESTIVAL MLADIH PEKARA

  ODRŽAN FESTIVAL MLADIH PEKARA

  Prvi Međunarodni festival mladih pekara održan je 10. i 11. maja, u Nišu. Organizatori festivala bili su Prehrambeno-hemijska škola u Nišu, čiji su učenici nosioci titule državnih prvaka u oblasti pekarstva i Unija pekara, lider pekarske industrije ovog dela Srbije.

  Ova jedinstvena manifestacija okupila je učenike prehrambeno-hemijskih škola iz Beograda, Požarevca, Zrenjanina, Novog Sada i drugih gradova Srbije, ali i predstavnike škola iz Italije, Slovenije, Rumunije, Makedonije i Austrije i brojne privrednike i tehnologe. Organizovana je i Panel diskusija u cilju razmene iskustva o stanju pekarstva u zemljama učesnicama Festivala.

  Takmičarski deo mladih pekara, odvijao se u četiri kategorije. Na završnoj svečanosti za pobednike takmičenja obezbeđene su vredne nagrade“. U ime Gradske opštine Palilula, koja je podržala ovu manifestaciju, prisustvovali su načelnica Uprave opštine Palilula Marija Brajdić i šef Kabineta predsednika opštine Palilula Dragan Stoiljković.

  Velika ponuda izlagača i sponzora, koji su predstavili svoje proizvode, izazvala je interesovanje brojnih građana. Kvalitet proizvoda i umeće mladih majstora pekarstva i niških renomiranih pekara posetioci su mogli da degustiraju. (D:V)

  TV ZONAplus, Međunarodni festival mladih pekara