Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 15.04.2017

  ODRŽANA AKCIJA IZVIĐAČA „VASKRŠNJE JAJE“ 2017

  ODRŽANA AKCIJA IZVIĐAČA „VASKRŠNJE JAJE“ 2017

  Uz tradicionalnu akciju ,,Vaskršnje jaje“, odred izviđača „Đuka Dinić“ u Nišu, 26.godinu za redom, okuplja najmlađe članove organizacije- poletarce i pčelice. Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Palilula, 15.aprila održano je ovo takmičenje. Učestvovalo je 14 ekipa sa više od 100 predstavnika odreda izviđača.

  Najuspešnija je bila ekipa „Medvedi“ iz odreda izviđača „Vožd Karađorđe“, drugo mesto je osvojila ekipa „Vrapčići“ iz odreda „Mija Stanimirović“ a treće ekipa „Lavovi“ iz odreda „Kralj Petar Prvi“. Učesnike i organizatore akcije obišao je Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula.

  Po rečima starešine odreda „Đuka Dinić“ Momira Jezdimirovića, ove godine štab akcije je umesto pehara, za prva tri mesta, darivao sadnice tuje, koje će, nadamo se, naši drugari zasaditi u dvorištima svojih odreda. Na taj način ostaće uspomena na današnje druženje i uspeh, ali i podsećanje da prirodi treba vratiti ono što od nje uzimamo. U susret najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu, učimo se da u praksi ostvarujemo naše izviđačke zavete i zakone. (EKOpolis)