Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 01.12.2021

  ODRŽANA TRIBINA I PREZENTACIJA PROJEKTA „PLANIRAJMO ZAJEDNO“

  ODRŽANA TRIBINA I PREZENTACIJA PROJEKTA „PLANIRAJMO ZAJEDNO“

  „Održivi urbani razvoj – planirajmo zajedno“ naziv je tribine koju je u sali Niškog kulturnog centra, 1.decembra, organizovala Gradska opština Palilula u Nišu. Po rečima organizatora, osnovni cilj ove aktivnosti je da građani gradske opštine Palilula budu aktivniji na ukazivanju problema u svojoj okolini i iniciranju predlaga za budući razvoj.

  „Jedna od najznačajnijih tema za razvoj grada-opštine svakako je planiranje. U tome je veoma važna uloga građana koji moraju da shvate da imaju pravo da predlažu rešenja donosiocima odluka. Donete odluke se ne mogu menjati jer su već planski usvojene u dokumentaciji, istakao je u uvodnoj reči predsednik Gradske opštine Palilula, Bratislav Vučković. „Današnji dan smo iskoristili da sa našim prijateljima iz Beograda, predstavimo projekat „Planiramo zajedno“. Našim učešćem prikazali smo kako zamišljamo našu Palilulu u budućnosti, kako zamišljamo razvoj našeg Grada u budućnosti. Pridružili su nam se i predstavnicui JP Zavod za urbanizam, koji su svojim iskustvom i dosadašnjom praksom dali poseban doprinos razgovoru, kaže predsednik opštine Palilula.

  „Cilj današnje tribine je participacija građana i njihovo aktivno učešće u donošenju planske dokumentacije, posebno kada se odnose na planove detaljnih regulacija, na saobraćajnu infrastrukturu, ne i na blokove koji se odnose na stanovanje“, naglasio je Milan Avramović sekretar Udruženja građana lokalne samoorganizacije. Udruženje građana je finansiralo ovaj projekat. Donator realizacije projekta je Ministratvo građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja koje je uputilo javni poziv svim udruženjima da učestvuju u održivom urbanom razvoju i implementiraju agende koja je budžetirana u 2021. godini za sprovođenje takvih aktivnosti.

  Tribina je organizovana uz podršku Ministarstva građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja i Udruženja građana „Lokalna samoorganizacija“ Beograd (D.Vidojković, EKOpolis)