Gradska opstina Palilula

  • OBJAVLJENO 13.05.2020

    ODVOZ KABASTOG OTPADA NA TERITORIJI OPŠTINE PALILULA – SVAKE SREDE DO KRAJA OKTOBRA

    Odvoz kabastog otpada je besplatan za sve građane Niša, a akcija će se odvijati po određenom rasporedu u svakoj opštini. Građani koji žele da se prijave za odvoz kabastog otpada mogu to učiniti putem telefona 018/ 250-125 i 0800018002. Kabasti otpad (stari nameštaj, kreveti, fotelje, dušeci, ormani i drugi delovi nameštaja) koji više nije u upotrebi ili je suvišan, građani iznose ispred kuće ili ispred stambene zgrade, a radnici JKP „Mediana“ dolaze na kućnu adresu, utovaraju u kamion i odvoze na gradsku deponiju i to bez nadoknade. Ukoliko bude potrebno odrediće će se još po koji dan više za neku od gradskih opština u zavisnosti od broja stanovnika, istakao je Dragoslav Pavlović, direktor JKP „Mediana“.

    Zbog vanrednog stanja i vanredne situacije odvoz kabastog otpada biće organizovan, pored prolećne i jesenje akcije i tokom leta. Raspored odvoza kabastog otpada jeodređen po opštinama.

    U Gradskoj opštini Palilula prikupljanje i odvoz kabastog otpada odvijaće se sredom. Za besplatan odvoz kabastog otpada potrebno je da pozovite i prijavite se na brojeve telefona 018/ 250 -125 i 0800018002. „Nadamo se da će se građani opštine Palilula aktivno uključiti u ovu akciju i osloboditi kabastog otpada i da će se na taj način poboljšati stanje naše životne sredine, naglasio je predsednik opštine Palilula Aleksandar Ždrale. Sektor „Zelenilo“–JKP„Mediana“ uređuje i čisti zelene površine u parkovima, kao i prostore pored sportskih terena i na otvorenom. U parkovima se, pored košenja trave, orezivanja rastinja, sadi cveće i druge sadnice. Čisti i uređuje se zeleni pojas uz kolovoz i druge zelene površine, prema planu javnog komunalnog preduzeća. Ukoliko primete da neka zelena površina nije uređena, možete nas kontaktirati i prijaviti na telefon opštine Palilula 018/290-608 i 290-605, kao i JKP „Mediana“.