Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 20.10.2016

  OKTOBARSKI SUSRETI U SOCIJALNOJ ZAŠTITI 2016.

  OKTOBARSKI SUSRETI U SOCIJALNOJ ZAŠTITI 2016.

  „Izazovi odrastanja u svetu savremenih tehnologija“ veliki su, a posebnu ulogu u kontroli trebalo bi da imaju roditelji, ocenjeno je na 22. Oktobarskim susretima u socijalnoj zaštiti, održanim u Nišu u organizaciji Centra za socijalni rad Sveti Sava.

  Na tradicionalnim Oktobarskim susretima u Nišu okupilo se mnogo radnika socijalne zaštite iz Srbije, ali i zemalja regiona. U eri savremene tehnologije i njenog uticaja na mlade prepoznali smo da je ova tema jako aktuelna i ovde ćemo pokušati da damo odgovore kako profesionalci u oblasti socijalne zaštite mogu svoje modele rada sa klijentima modeliraju u odnosu na savremene trendove koji su postali integrativni deo tog postindustrijskog društva, izjavio je direktor Zoran Jović.

  Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da su u lokalnoj samoupravi svesni izazova savremenih tehnologija, a samim tim i spremni da pomognu. Ni u zemljama okruženja nije drugačija situacija. Roditelji nisu baš upućeni u opasnosti koje vrebaju sa interneta i treba ih u to uputiti, izjavila je Mia Roje sa Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba. Posledice nisu bezazlene i zato je važno stalno govoriti o preventivi.Očigledno je da se radi o kompleksnom problemu za čije rešavanje je neophodna koordinacija i učešće mnogobrojnih relevantnih faktora, saglasni su stručnjaci. U radu ovog skupa učestvovali su i Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula i Adriana Anastasov, predsednica Skupštine.(EKOpolis)