Gradska opstina Palilula

 • latinica

 • OBJAVLJENO 26.03.2022

  OPŠTINA PALILULA POKROVITELJ BALKANSKE LIGE U KOŠARCI U KOLICAMA

  OPŠTINA PALILULA POKROVITELJ BALKANSKE LIGE U KOŠARCI U KOLICAMA

  Grad Niš ugostio je u subotu, 26. marta učesnike trećeg turnira Balkanske lige u košarci u kolicima. Balkansku ligu čine ekipe iz četiri države Balkana, Bosne i Hercegovine (KKK Bijeljina – Bijeljina), Bugarske (BKHU Levski – Sofija), Crne Gore (KK OSI Paramont – Podgorica) i Srbije (KKK Nais – Niš). Ekipe su odigrale po dve utakmice u okviru trećeg kola lige koje se igra turnirski. Prva dva kola odigrana su u Bijeljini i Podgorici, a posle turnira u Nišu sledi završni turnir u Sofiji.

  “U sjajnoj atmosferi u hali Čair, organizaciju na najvišem nivou, uživali su svi timovi, a niška publika videla je atraktivnu košarku u kolicima! Zahvaljujemo Gradu Nišu na generalnom pokroviteljstvu i Gradskoj opštini Palilula na pokroviteljstvu, bez njih ovaj turnir ne bi bio moguć. Hvala Domu zdravlja na medicinskoj podršci. Hvala svim učesnicima, publici, pokroviteljima, sponzorima, prijateljima kluba na velikoj podršci uz koju smo na najbolji mogući način predstavljali svoj grad i državu!” – izjavio je prof. dr Marko Aleksandrović, izvršni komesar BWBL.

  Turniru je prisustvovao i veliki broj zvanica iz zemlje i inostranstva.

  Učesnike je tokom svečanog otvaranja pozdravio jedan od pokrovitelja turnira, predsednik Gradske opštine Palilula, g. Bratislav Vučković.

  Naši košarkaši u prvoj utakmici posle velike borbe nisu uspeli da pobede prvoplasiranu ekipu KKK Bijeljina dok je u drugoj utakmici na radost domaćih navijača zabeležena pobeda protiv BKHU Levski iz Sofije.